'BEN İŞÇİNİN AYAĞINA İNEMEM'

SOMA'da işçiler, görüştükleri ELİ Müessesi Müdür Yardımcısının, "Ben işçinin ayağına inemem" dediğini söyledi.

05 Mart 2015 Perşembe 14:05
'BEN İŞÇİNİN AYAĞINA İNEMEM'

 MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 işçinin öldüğü maden faciasının ardından işten çıkartılan madenciler, tazminatlarını almak için başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor. İşçiler, görüştükleri ELİ Müessesi Müdür Yardımcısının, "Ben işçinin ayağına inemem" dediğini söyledi.

Soma'da 301 kişinin öldüğü yaşanan maden faciasının ardından işten çıkartılan ve aylar geçmesine rağmen tazminatını alamadıklarını belirten madencilerden 25 kişilik bir grup Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önüne ateş yakarak battaniyelere büründü. 'Açız Aç', 'Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz', 'Tazminat Hakkımız' ve 'Soma'ya Verilen Sözler Tutulsun' yazılı dövizleri kaldırım üzerinde bulunan ağaçlara asan işçiler, taleplerinin yerine getirilene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini söyledi. Maden işçisi Hidayet Merdim, "11 yıldır Soma Kömür İşletmelerine ait Eynez ocağında çalışıyordum. 30 Kasım'da işten çıkarıldık 4 aydır işsiziz. Bizler iş istemiyoruz. Bizler alın terimiz olan tazminat haklarımızı istiyoruz. 1 ay önce Ankara'ya gittik. Bizlere dediler ki madencilerin tazminat haklarını dördüncü haftada gündeme alacağız. Ne yazık ki verdikleri süre doldu yine sözler tutulmadı" dedi. Maden Ocağında 3 bin kişi çalıştıklarını belirten Merdim, "Nerede madenci arkadaşlarım, gelin bizlere destek verin bir olalım, birlik olalım" dedi.

"BEN İŞÇİNİN AYAĞINA İNEMEM"

ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu ile görüştüklerini söyleyen maden işçisi Hidayet Merdim, "ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu'ye, diğer arkadaşlarıma ne diyeceksiniz ?" diye sorduğumda, "Bizim tüzüğümüzde işçinin ayağına inmek yok, ben işçinin ayağına inemem" dedi.
Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa)

DHA





Son Güncelleme: 05.03.2015 14:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol