AKP Faiz Lobisini İhya Etmiş!

Vatandaşı derinden etkileyen faiz konusuna yıllar içerisinde bir çözüm bulunamazken, AKP döneminde 'faiz lobisi'ne devasa ödemeler yapıldığı görüldü.

30 Ocak 2019 Çarşamba 22:43

M. Gazete'nin özel haberine göre 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara gelen ve 17 yıldır ülkeyi yönetmeye devam eden AKP’nin iktidar sürecinde en iç acıtan gelişmelerden biri de İslam’a göre haram olan faiz konusunda yaşandı.

AKP iktidarı sürecinde faiz mikrobu karşısında gerekli adımlar atılamazken, ülke bütçesinden faize giden paralar vatandaşı olumsuz yönde etkiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP iktidarının ilk yıllarında sarf etmiş olduğu "faiz bir dünya gerçeğidir" sözleri zihinlerdeki yerini korurken, AKP’nin iktidar olduğu dönemde faiz sorununa yönelik ciddi adımlar atılamadı.

HAZİNE BAKANLIĞI'NIN VERİLERİ ACI TABLOYU ORTAYA KOYUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ne kadar son dönemde faiz karşıtı söylemlerde bulunsa da ortaya konan veriler faiz konusunda yaşanan acı tabloyu gözler önüne serdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan raporlar ışığında AKP iktidarı döneminde faiz konusunda devasa ödemeler yapıldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle ‘faiz lobisi’ne giden miktar, Bakanlık raporlarında net bir şekilde görülürken, faizin yansımaları vatandaşa hem maddi hem de manevi noktada olumsuz yönde oluyor.

Bakanlık verilerine göre 2003’ten bu yana yıl yıl toplam bütçe gideri içerisinden faize giden bütçe miktarları şu şekilde:

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol