Ağustos'ta Elektrik Kesintileri Artacak Çünkü...

AKP'nin tamamen özelleştirdiği ve özelleştirme sonrasında da vatandaşları özel şirketlerin insafına terkettiği enerjide sorunlar çığ gibi büyürken şoke eden uyarı İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'den geldi. Özlale, " Ağustos ayı dahil artık elektrik kesintileri artacak çünkü yeni bir soygunla karşı karşıyayız" dedi.

28 Temmuz 2022 Perşembe 19:17
Ağustos'ta Elektrik Kesintileri Artacak Çünkü...

Kendi bloğunda "Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Son Marifeti" konulu bir yazı kaleme alan Ümit Özlale, ilerleyen günlerde elektrik sektöründe çok ciddi sıkıntılar yaşanacağına dikkat çekti. Elektrik şirketlerinin sebep olduğu nakit akışı sıkıntısı yüzünden kesintilerin Ağustos'ta daha da sıklaşacağını kaydeden Özlale, üretim açığı riskine işaret etti.

KRİZİN SEBEBİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ

Özlale, “Bu krizin de arkasında elektrik dağıtım sektörünü elinde tutan malum şirketler var. Ya kesintiler artacak ya da Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) zarar ettirilerek maliyet kamuya yüklenecek. Çünkü 1 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete kararıyla dağıtım şirketleri günlük ödeme yükümlülüğünden kurtarıldı. Yani yasal olmayan ve sektörü sıkıntıya sokacak olan bu duruma yasal bir gerekçe sağlanmış oldu" dedi.

KAR ŞİRKETLERE ZARAR DEVLETE

Elektrik üreticilerinin tahsilat oranlarında yüzde 65'lik aksama yaşadığını belirten Özlale, " AKP enerji bürokrasisi elektrik dağıtım şirketleriyle tamamen duygusal bir ilişki yaşıyor. Dağıtım şirketlerine dokunacaklarını sanmıyorum. AKP, BOTAŞ yalnız kalmasın diye yanına bir de EÜAŞ’ı ekleyecek. Günün sonunda bir kez daha kârın özelleştiği zararın kamulaştığı bir AKP soygunuyla karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2022 19:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol