'Yüzbinlerce Gencin Geleceğini Çaldılar'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ali Demir’in başkan olduğu dönemde yapılan ÖSYM sınavları için araştırma önergesi istedi. Önergede, iktidarın ortada olan iddialara karşı gerekli önlemleri almadığı ve gençlerin geleceğinin çalındığı vurgulandı

04 Ocak 2020 Cumartesi 13:09

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda soruların çalınması süreçlerinin ve mağdur öğrencilerin durumlarının araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 2010-2015 yıllarındaki sınavlarda mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve siyasi sorumluların tespit edilmesi için kurulması teklif edilen araştırma komisyonuna ilişkin önerge TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Önergede, “Sınavlara ilişkin şaibeler, partimizce TBMM gündemine taşınmış ancak AKP, iddiaları araştırmaya değer görmediği gibi, soruların sızdırılmasına ön ayak olan Ali Demir’e arka çıkmıştır” dendi.

CHP’li Özel’in önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Yıllık ortalama 10 milyonun üzerinde adaya sınav hizmeti sunan ve her yıl 50’yi aşkın sınavı gerçekleştiren ÖSYM’nin 2010-2015 yılları arasında gerçekleştirdiği sınavlara ilişkin şaibeler, TBMM’nin gündemine partimiz tarafından taşınmış ancak AKP, iddiaları araştırmaya değer görmediği gibi, soruların FETÖ mensuplarına sızdırılmasına ön ayak olan Ali Demir ve kurumdaki FETÖ’cü çeteye arka çıkmıştır.”

Önerge şöyle devam etti:

"İktidar, herkesin gözü önünde yaşanan bu iddialar hakkında gerekli önlemleri almayarak, bu hırsızlığın en az 5 yıl daha devam etmesine göz yummuştur. Son iddianame de göstermiştir ki, o dönem ÖSYM tarafından soruların FETÖ üyelerine verilmek üzere çalındığı gerçek çıkmış, çok sayıda gencimiz hak ettikleri öğretim kurumlarına yerleşememiştir. Bir soruyla bile binlerce öğrencinin yer değiştirebildiği bir sistemde, soruların bilerek ve isteyerek belli bir örgütün sempatizanlarına sunulmuş olması, yüz binlerce gencimizin hayal ettiği eğitim kurumuna yerleşmesini engellemiş ve hayallerini suya düşürmüştür. O yaş çağındaki gençlerimizin hayallerinin yıkılmasının, gençlerimizde ne kadar büyük bir travma yarattığı hepimizin malumudur.”

Araştırma talebi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakveri ise konuyla ilgili Meclis Araştırması istedi. Hakverdi’nin verdiği önergede şu ifadeler kullanıldı: “ÖSYM tarafından düzenlenen sınav sorularının, soru havuzundan çekilip matbaaya gönderilmek üzere Sır Cihazı adı verilen kriptolu hafıza belleğine yüklendiği sırada kurumun bilgisayarlarına kurulan ProNMS ve Lumension adlı programlar aracılığıyla soruların arka plana kaydedildiği vurgulandı.

Tüm bu iddialar ve hazırlanan iddianamedeki itiraf ve bilgiler bir dönemin nasıl organize edildiğini ve ülkemizin geleceğini ne denli olumsuz etkileyeceğini ve hak gasplarını göz önüne sermektedir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2020 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol