Yaşar Alptekin Konuştu, Okulda Ortalık Karıştı!

İstanbul'daki bir anadolu lisesinde eski manken Yaşar Alptekin'le söyleşi etkinliği yapıldı. Öğrenci ve veliler, Alptekin'in sözlerine ve etkinliği düzenleyenlere tepki gösterdi.

17 Mart 2022 Perşembe 15:58
Yaşar Alptekin Konuştu, Okulda Ortalık Karıştı!

Beşiktaş'ın Arnavutköy semtinde yer alan Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi'nde öğrenciler dün okulun son iki ders saatinde bir söyleşiye katılmak üzere konferans salonuna toplandı. Etkinliğin eski manken Yaşar Alptekin'le yapılacağı ortaya çıktı.

Sol'un haberine göre, Diyanet İşleri'nin düzenlediği söyleşide bir imam Alptekin'i "Bizim zamanımızın Kıvanç Tatlıtuğ'u" diye tanıttı. Alptekin'in söylemleri öğrenci ve velilerin büyük tepkisine sebep oldu.

"Parasız cennete mi gitmek istersiniz yoksa parayla cehenneme mi" diyen Alptekin, söylediklerini açıklamasını isteyen öğrencilere "Sigaraya, alkole para verirsin, kadına para verirsin" dedi. "Kadına para vermek ne demek?" ifadesini ise "Genelev kadınına diyorum, ben hep barlarda karıyla kızla falan takılıyordum, o kadar günahın içinden çıkıp namaza geliyordum beni acaba kabul etmezler mi diye düşündüm" diye açıkladı. Alptekin'in sözleri öğrenciler tarafından ıslıkla protesto edildi ve eski manken okul öğretmenleri tarafından uyarıldı.

'DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTIN' DEDİ

Diyanet'in Alptekin etkinliğine sosyal medyada da tepki doğdu. Öğrenciler, konferanstan öğretmenlerinin haberi olmadığını, okul müdürünün ise olanlara seyirci kaldığını ifade etti.

Konferans sırasında öğretmenlerin içeri alınmadığını söyleyen öğrenciler, "İçerde yemediğimiz hakaret kalmadı, namaz kılmayanların kalplerinin kirli olduğu söylendi" dediler. Etkinlikten çıkmalarına izin verilmediğini belirten öğrenciler, salında Alptekin'in konuşan öğrencilere "Ben insan sarrafıyım, senin dikkat çekmeye çalıştığını biliyorum" dedi ve "Allah tarafından kendine ilham geldiğini" söyledi.

Etkinlik bitiminde öğrenciler, Yaşar Alptekin'in ücretsiz olarak dağıtılan kitaplarını yırtarak protestoda bulundu. soL Haber'e konuşan bir veli "Bu gibi etkinliklerin Diyanet tarafından okullarda gezdirilerek bedava kitap dağıtılması eğitimin hiçbir seviyesinde yabancısı olduğumuz bir şey değil. Çocuklarımız küçükken onları korumak için çok çaba sarf ettik. Şimdi büyüdüler. Kendi akıllarına sahip çıkıyorlar. Çocuklarımız gereken cevabı vermiş, onlarla gurur duyuyoruz. Okullarda bu tip yobazlara karşı onların yanındayız" dedi.

TRT





Son Güncelleme: 17.03.2022 16:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol