VALİ KIRAÇ ÖVGÜLER YAĞDIRDI...

İlkini geçtiğimiz yıl düzenleyerek ülke çapında bir ilke imza atan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, ‘Okul Öncesi Eğitim Semineri’nin ikincisini de yine büyük bir katılım ile gerçekleştirdi.

08 Ocak 2012 Pazar 22:17
VALİ KIRAÇ ÖVGÜLER YAĞDIRDI...
İlkini geçtiğimiz yıl düzenleyerek ülke çapında bir ilke imza atan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, ‘Okul Öncesi Eğitim Semineri’nin ikincisini de yine büyük bir katılım ile gerçekleştirdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen seminerde Türkiye’nin dört bir yanından bine yakın anaokulu öğretmeni ve öğretmen adayı hazır bulundu. 
İlkinde olduğu gibi bu yıl da seminer de hazır bulunan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, “ Vali olarak önceliğim okul öncesi eğitimde Avrupa standartına kavuşmak. Bu kapsamda da sayın Hüseyin Aslan gibi birçok ismi oluşturmalıyız. Önemli mesajlar veren Okul Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ İzmir’de okul öncesi eğitim sevindirici düzeyde ama mükemmeli hedeflemeliyiz. Bu konuda da özel bir teşvik uygulanması şart.” dedi.
Her türlü ticari kaygıdan uzak sadece ‘kaliteli eğitim’ ilkesi ile yola çıkan ve bu kapsamda önemli çalışma ve organizasyonlara imza atarak eğitim alanında örnek kurumlardan biri haline gelen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve ülke çapında büyük ses getiren “Okul Öncesi Eğitim Semineri”nin ikincisini de yine büyük bir katılımla gerçekleştirdi. ‘Ücretsiz’ seminere ülkenin dört bir yanından yaklaşık bine yakın okul öncesi eğitimci ve öğrenci katıldı. Yaklaşık dört saat süren ve klasik, sıkıcı organizasyonların aksine adeta şölen havasında gerçekleşen seminerde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ile farklı üniversitelerden akademisyenler de hazır bulundu. 
İZDİHAM YAŞANDI…
Büyük ilgi nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı seminerin açış konuşmasını yapan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, eğitim camiasına yönelik önemli mesajlar verdi. Seminere gösterilen ilginin çocukların eğitimine yönelik çok daha çarpıcı ve yeni projelerin oluşmasında önemli bir güç kaynağı olduğunu belirten Aslan, eğitim alanında yapılan her türlü yatırımın hem geri dönüşü en verimli olan yatırım hem de ülkenin geleceğinin çok daha sağlam inşa edilebilmesiyöne yönelik konulan harç olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.




“EN DEĞERLİ PROJEM BUDUR…”
Bugünün anaokulu öğrencileri olan miniklerin her birinin ilerleyen süreçte ülkenin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, mimarları, yargıçları, idarecileri olacağını, okul öncesi eğitimde geliştirdikleri yetenekleri, edindikleri bilgi ve kazanımlarıyla hem ülke hem de toplum lehine önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Aslan, “ Bu nedenle; benim heyecanımın, sevincimin, coşkumun, umudumun ve geleceğe olan güvenimin kaynağı; en önemli ve değerli projem olan Hüseyin Aslan Anaokulu’dur. Zira 0-6 yaş döneminde alınan kaliteli eğitim, bireyin tüm yaşamı boyunca, başarıları üzerinde etkileyici ve belirleyici bir rol oynar. Çünkü bu dönem, öğrenmenin en yoğun olduğu ve alışkanlıkların, yeteneklerin gelişip şekillendiği dönemdir. Bilim adamlarının üzerinde uzlaştıkları husus; beyin gelişiminin 1-7 yaş arasında %75 oranında tamamlandığı hususudur. Ayrıca; yapılan uluslararası araştırmalar ve uygulanan testler 0-6 yaş grubunda Okul Öncesi Eğitim almış çocukların, eğitim almamış olanlara göre başarı düzeylerinin çok daha yüksek olduğunu göstermektedir.” dedi.
“GELİŞME GURUR VERİCİ…”
Özellikle 2005 yılına kadar Türkiye genelinde okul öncesi eğitime gerekli önemin verilmediğini ve bu alanda gerçekleştirilen yatırımların da yetersiz olduğunu dile getiren Aslan, bu tarihten sonra ise süreçte ise büyük bir gelişmeye imza atıldığının altını çizdi. Aslan, “2005 yılında okul öncesi eğitim görme oranı % 16 iken daha sonra yeni okullar açılmış, öğretmen atamaları gerçekleştirilmiş, 6 yaştan sonra 5 yaş grubu da zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Bu sayededir ki; günümüzde, okul öncesi eğitim alanların oranı %60’lar düzeyine ulaşmıştır. Bu da hayli gurur verici bir seviye demektir. Genel anlamdaki bu tablo İzmir’de ise zirve noktasını işaret etmektedir. Öyle ki 5 yaş gurubu okul öncesi okullaşma oranı, kentimizde sadece bir yılda yüzde 73’ten yüzde % 92 seviyesine çıkmıştır.” şeklinde konuştu.




AB YOLUNDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ…
“Tüm bu gelişmelerin devlet-özel sektör işbirliğinin sonucudur” diyen Okul Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yine de gelinen noktanın yeterli görülmemesi gerektiğine vurgu yaptı. AB standartını yakalama yolunda çözüm önerilerinde de bulunan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bunun için okul öncesi eğitimde özel bir teşvik uygulanmalı, Devlet; bu alanda yeni yatırımlar yapmalı, özel anaokulları teşvik edilmeli, uzun vadeli, düşük faizli yatırım ve donanım kredisi verilmeli; mevcut okullara yeni derslikler eklemek için finansman kolaylığı sağlanmalı, özel anaokullarına ödenen ücretlerin bir bölümü, ücretlilerin ve serbest meslek sahiplerinin gelir vergisinden düşülmesi yoluyla sübvanse edilmelidir. Ve bizim asla taviz vermeyeceğimiz konu; eğitimin yüksek kalitesidir. Bu kaliteli eğitim ortamında, kesinlikle söz konusu olmayan ise ticari kaygıdır. Bunun en güncel kanıtı da gerçekleştirdiğimiz eğitim semineridir.  Çünkü bilindiği üzere bu tarz eğitim seminerleri, çoğunlukla ücretli olmakta, katılımcılar kişi başına 50-80 TL arasında katılım ücreti ödemektedirler. Oysa; biz sosyal sorumluluk anlayışımızın gereği, hiçbir ücret talep etmeden, bu semineri düzenlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.”




VALİ KIRAÇ: HÜSEYİN ASLAN’LAR ÇOĞALMALI
İzmir Valisi Cahit Kıraç da, hem eğitim camiasına hem de İzmirli hayırseverlere Hüseyin Aslan’ı örnek göstererek, ‘okul öncesi eğitime destek vermeleri çağrısında bulundu. “ Hüseyin Aslan’ların sayısını artırmalıyız” diyen Vali Kıraç, Valilik olarak önceliklerinin eğitim alanında yapılan çalışmalar olduğunu kaydederek, “ Yarının sağlıklı bireylerini yetiştirmek istiyor ve onların da çok daha güçlü, çok daha çağdaş bir ülke oluşturmalarına katkı sağlamalarını amaçlıyorsak tıpkı Hüseyin Aslan Anaokulu gibi, okul öncesi eğitimi baş tacı olarak görmeliyiz. AB standartlarına göre artık okul öncesi eğitim dört yaşına inmiş durumda. Bizim de bundan sonraki ana hedefimiz önce beş yaş grubunda yüzde 100 oranını yakalamak ardından da dört yaş grubunda gelişmiş ülke oranlarına ulaşmak. Bugüne kadar hayırseverlerimizle eğitim alanında 153 protokole imza attık ve bu sayede 225 milyon liraya yakın yatırım gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.
HAYIRSEVERLERE VEFA ŞART!
Vali Kıraç, organizasyonda önemli bir konuya da dikkat çekerek, “ Gerek sayın Hüseyin Aslan ve gerekse hayırseverlerimize karşı vefa duygusunu asla göz ardı etmemek zorundayız. Sayın Salih İşgören’in İzmir’e katkıları yadsınamaz ve onu sıradan bir toplantıyla anmaya çalışmak olmaz. Sayın İşgören Vakıf yöneticilerine, bundan sonraki anma etkinlikleri için Valiliğimiz ile koordine sağlamalarını öneriyorum.” dedi.
ÜYE: HEDEF YÜZDE 100…
Gelişimin iyi yetişmiş insan kaynağına bağlı olduğuna vurgu yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye ise, bu alandaki hedeflerinin kentte yüzde 92’ye ulaşan beş yaş grubu okul öncesi eğitim oranını yüzde 100’e taşımak olduğunu söyledi. Üye, Hüseyin Aslan Anaokulu ile ortak projelere de imza atmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.




SEMİNERDE HANGİ KONULAR İŞLENDİ?
Seminerde, Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul “Okul Öncesi Eğitimde Matematik Etkinlikleri”, Özel Hüseyin Aslan Anaokulu ve Ege Üniversitesi Anaokulları Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya da “Okul Öncesi Eğitimde Çocuk Şarkıları ve Şarkı Dağarcığı” konularında uygulamalı olarak bilgiler verdi.
SEMİNERİN AMACI?
Seminerin amacı; okul öncesi eğitimde, öğretmen-öğrenci ilişkilerinin ve etkileşim ortamının geliştirilmesi, bilgi aktarımının kolaylaştırılması…
HÜSEYİN ASLAN ANAOKULU’NUN ANA İLKELERİ?
Eğitimi sevgi ve şefkat anlayışı içinde yürütmek,
Yaparak ve yaşayarak öğrenmek; çocuklarımıza özgüven kazandırmak,
Katılımcılık, sorumluluk, işbirliği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygusunu geliştirmek, 
Türkçe’nin doğru ve güzel kullanımını öğretmek ve özendirmek.
HÜSEYİN ASLAN ANAOKULU’NUN TEMEL FELSEFESİ?
Asla değişmeyecek şekilde öğretmen, öğrenci, veli üçgeninde oluşan kaliteli eğitim programıyla “iyi çocuk”tan “iyi yurttaş” yetişmesine olanak sağlayacak standartda eğitim hizmeti sunmak.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol