TOPLU HİPNOZ...

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Kariyer Topluluğunun organizasyonuyla düzenlenen seminerde, kişisel gelişim uzmanı Kadir Demirbüken, yüzlerce öğrenciyi hipnozla uyuttu.

12 Mart 2014 Çarşamba 13:01
TOPLU HİPNOZ...

 Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda dün düzenlenen hipnoz seminerine yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Hipnoz olmak isteyen öğrenciler sahneye çıkmak için neredeyse birbirleriyle yarıştı. Kişisel gelişim uzmanı Kadir Demirbüken, sahneye aldığı yaklaşık 30 öğrenciyi "Hipnozla taş heykel olacaksınız" diye telkin etti. Sahnedekileri hipnozla uyutan Demirbüken, daha sonra salona dönerek, "Şimdi sıra sizde" dedi. Kadir Demirbüken, salondaki öğretim üyeleri ve öğrencilerin tamamına yakınını kısa sürede etkiledi. Hipnoz sayesinde uykuya dalanlar, müzik ve alkışlar eşliğinde uyandırıldı. Derin uykuya dalanlar yaklaşık 30 dakika sonra uyandı ve şaşkın gözlerle etraflarına bakarak olan biteni anlamaya çalıştı. 

YETER Kİ BEYNİNİZE HÜKMEDİN

Kişisel gelişim uzmanı Kadir Demirbüken aynı salonda geçen yıl da hipnozla öğrencileri uyutmuş çay bardağını kenarlarından ısırarak çiğnetmişti. Bardak yeme yerine uyuttuğu öğrencilerden ikisinin eline uyuduğunu kanıtlamak için enjektörle iğne batıran Demirbüken şunları söyledi:

"Yeter ki rahat olun ve beyninize hükmedin. Hipnotik bir durumla öğrencilerin transla beyinlerini daha iyi kullanması, başarılı olması için telkinlerde bulunduk. Bilinçaltı performansı daha güçlü. Dolayısıyla insan bedenini de kontrol ediyor. İğne battığında o arkadaşlar adeta taşlaştı. Kas gücü arttı. Zihin gücüyle bunları yaptılar. Dolayısıyla etkili bir çalışma bu. Son dönemlerde de çok moda oldu. Bir riski ve yan etkisi yok."

ELİME İĞNE BATIRILDIĞINI UYANINCA ANLADIM

Kadir Demirbüken'in uyuttuktan sonra eline enjektör batırdığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Çağrı Özpolat, iğnenin eline batırıldığını hiç hissetmediğini belirtti. Uyuduğunda kendisini bir sahil kenarında hissettiğini vurgulayan Özpolat, "Elime iğnenin batırıldığını uyandıktan sonra anladım. Uyuduğumda sahil kenarında yürüyordum. Hipnozu herkese tavsiye ederim. Ayrıca uyuduğumda başımı ve ayaklarımı iki sandalyeye uzatıp beni köprü haline getirdikten sonra Demirbüken üzerime çıkmış. Birilerinin üzerimde olduğunu fark ettim ama ama o ağırlığını hissetmedim" diye konuştu.

Semine katılan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Halise İncegül de, "Süperdi. Kadir Demirbüken her zamanki gibi coşturdu. Alanında uzman bir kişi, çok keyifliydi. Buraya gelirken kendimi çok yorgun hissediyordum ama şimdi çok enerjiğim" dedi.
Turgay İPEK- Zafer KUMRU / ERZURUM

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.03.2014 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol