ŞEYTANLA MÜCADELE EDECEK DOÇENT ARANIYOR!

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, 11 yeni akademisyen alımı için gazete ilanı verdi.

03 Kasım 2017 Cuma 01:39

Karaman’da bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, önceki gün 11 yeni akademisyen alımı için hem üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden duyuru yaptı hem de Sabah gazetesine ilan verdi. Üniversitenin çeşitli bölümler için aradığı akademisyenler için istenilen ayrıntılı yeterlilikler ise dikkat çekti. Üniversite yönetimi, İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü için aradığı yardımcı doçentlik kadrosu için “Kur’an ve Sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak” şartı getirdi.

Kişiye özel ilan

YÖK’ün akademik çalışmaların konu ve türlerinin incelenebildiği Ulusal Tez Merkezi verilerine göre üniversitenin aradığı “şeytanla mücadele edecek insan eğitimi” üzerine çalışma yapmış sadece bir akademisyenin bulunması dikkat çekti. Bu kapsamda sadece halen Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çalışan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çoban’ın tez çalışması veri tabanında yer aldı.

YÖK sistemi kapattı

Üniversitenin bu talebinin sosyal medyada tartışılmaya başlamasının ardından ise akademik çalışmaların konu ve türlerinin incelenebildiği YÖK’ün Ulusal Tez Merkezi internet sitesi kullanılamaz duruma geldi. Yaklaşık bir saat ulaşılamama durumunun ardından açılan sistemde Çoban’ın tezi de ulaşılamaz kılındı.

İlanın çok konuşulması üzerine üniversite geri adım attı ve internet sitesinden şu açıklamayı yayımladı: “01/11/2017 tarihinde Sabah Gazetesinde yayınlanan öğretim üyesi alım ilanı iptal edilmiştir. İlanda belirtilen kadrolar için bir komisyon kurularak konu tekrar değerlendirilip yeniden ilana çıkılacaktır.”

[Haber görseli]

‘Şeytana pabucu ters giydirir’

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, üniversitenin ilginç ilanını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Havutça, “Kur’an ve Sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak kriteri nasıl belirlenmiştir?” diye sordu ve “Adrese teslim kadro iddiası gerçekse, ‘şeytanla mücadele edecek insan eğitimi’ konusunda Anadolu’daki tabirle ‘şeytana pabucu ters giydirecek’ bu ilanı hazırlayan akademik kadroyu ödüllendirmeyi düşünür müsünüz?” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol