'POLİSİ ELEŞTİRME, DAĞA GİT'

Öğrencilere sert müdahaleye tepki gösteren öğretim üyesine rektörden skandal sözler.

04 Ekim 2013 Cuma 12:01
'POLİSİ ELEŞTİRME, DAĞA GİT'

 Tunceli Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversitedeki öğrenci olayları karşısında polisin sert müdahalesini eleştiren öğretim elemanlarına, “Sen polisimize karşı bunları nasıl dersin. Madem polisimize karşı bunları söylüyorsun dağa git” dedi. Rektörün tavrını “ya sev ya terk et” anlayışına benzeten Eğitim Sen üniversite temsilciliği, dava açmaya karar verdi.

Hükümet, Tunceli’nin adını demokratikleşme paketi kapsamında Dersim olarak değiştirmek için hazırlıklarını sürdürürken üniversitenin adının da Dersim olarak değiştirilmesini isteyen Tunceli Üniversitesi’nin rektöründen skandal bir açıklama geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ’de ağaçların kesilmesine karşı çıkan yurttaşlara “Ağaç istiyorsan, ormana git” demesinin ardından benzer bir tavır da rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’dan geldi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alper Güven, daha önce Tunceli Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci olaylarında, “erkek polislerin kız öğrencilere şiddet uyguladığını, polislerin kız öğrencilerin üstlerini elleriyle aradığını” belirterek eleştirmişti. Rektör Boztuğ, Güven’e olan tepkisini aylar sonra, 17 Eylül tarihinde Güven ile birlikte üniversite öğretim üyelerinin de bulunduğu bir toplantıda gösterdi. Polisin müdahalesini savunan Rektör Boztuğ, Yrd. Doç. Dr. Güven’e, “Sen polisimize karşı bunları nasıl dersin. Madem polisimize karşı bunları söylüyorsun dağa git” diye seslendi.

‘Ya sev ya terk et’ mobbingi

Eğitim Sen yetkilileri Boztuğ’un bu sözlerini “ya sev ya terk” anlayışının bir ürünü olarak değerlendirerek aynı zamanda sendika temsilcisi olan Güven’e ve diğer üyelerine üniversite yönetimi tarafından yapılanların “mobbing” olduğunu belirtti. Sendikanın Tunceli Şubesi Başkanı Hasan Ölgün ise Boztuğ’a dava açacaklarını bildirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.10.2013 12:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol