POLİS, ÖĞRENCİ AİLELERİNİ EMNİYETE ÇAĞIRIYOR!

‘Çocuğunuzun nasıl eğitim aldığını bilin’

26 Temmuz 2012 Perşembe 10:34
POLİS, ÖĞRENCİ AİLELERİNİ EMNİYETE ÇAĞIRIYOR!

 İzmir Dikili’de 30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Öğrenci Kolektifleri Yaz Kampı’na katılan bazı öğrencilerin evlerinin aranarak “Çocuğunuz siyasi işlere karışıyor” denildiği iddiasının ardından, kampa katılan öğrencilerin ailelerinin telefonla emniyete davet edildiği öne sürüldü.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Dikili’deki Sotes Tatil Köyü’nde bir araya gelen Öğrenci Kolektifleri üyesi, 800’den fazla üniversite ve lise öğrencisinden oluşan gençler, kamp boyunca sinema, gazetecilik, fotoğrafçılık gibi 20 fazla atölye çalışması yapmıştı.
Kampa katılan ünlü simalar arasında oyuncu Altan Gördüm, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu da yer aldı. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tolga Köse (20), 23 Temmuz’da evlerinin aranarak İstanbul’da yaşayan ailesinin emniyete davet edildiğini belirtti.
‘Böyle giderse içeri alınır’
Köse gelişmeleri şöyle anlattı: “Arayan kişi, neyle ilgili olduğunu söylememiş ancak annemle babamı emniyete davet etmiş. Babam gittiğinde kendisine ‘gizli bir soruşturma’ yürütüldüğü için ana kapıdan giremeyeceğini, arka kapıdan alacaklarını söylemişler.
Babam kapıda 1 saat bekledikten sonra cebinden aranarak arka girişten içeri alınmış. ‘Oğlunuz terör kampına gitti. Bir hafta orada kaldı. Arkadaşlarından uzak dursun’ diyerek kamp ile Kocaeli’de katıldığım eylem fotoğrafları göstermişler. ‘Oğlunuz böyle giderse içeri alınır haberiniz olsun, sonra sürpriz olmasın’ demişler. Ailemle henüz yüz yüze görüşemedim. Çok kızdılar. Kolektif’in ‘Okumuş insan halkının yanındadır’ projesi için Kocaeli’deyim. Ailem kampanyayı bırakıp eve dönmemi istedi. Halen de tartışma halindeyiz. Onları yatıştırmak için döneceğim.”
Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi 4. sınıf öğrencisi Aykut Günel’in ablası Zümre Günel de (23), “Annem polisin 22 Temmuz’da evi aradığını söyledi. ‘Oğlunuz farklı yerlerde bulunuyor, ne iş yaptığını biliyor musunuz’ diyerek emniyete ‘sorgu değil görüşme amaçlı’ çağırmış. Ancak ikisi de gerek görmeyerek gitmedi. Arayan kişi kampı sorunca annem, ‘Geçen sene ablasıyla gitmişti. Konser, seminer oluyor’ diyerek haberinin olduğunu söylemiş” dedi. 
‘Örgüte üye olmuş’
Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatih Daşğın da (21), ailesinin kampa gittiğini polisten öğrendiğini belirterek şunları anlattı: “Ailem İstanbul’da yaşıyor. Kampa gittiğimi bilmiyorlardı. Geçen hafta salı günü evi arayarak babamı emniyete çağırmışlar. Babam kampa gittiğimi onlardan öğrendi. ‘Çocuğunuz Kolektif diye bir terör örgütüne üye’ diyerek bir sene boyunca katıldığım eylem fotoğraflarını dosya halinde göstermişler. İzmir’de kampa gitmiş demişler. Kampa katılanları ‘bağlamak’ için erkeklere kız arkadaş ayarlandığını söylemişler. ‘Çocuğunuza dikkat edin’ denilmiş. Annem açınca ona bilgi vermemişler, ‘Eşinizle görüşmek istiyoruz’ demişler. Evde bayağı problem oldu. ‘Uzak dur, okul bitsin sonra ilgilenirsen böyle işlerle’ gibi şeyler söylediler. Şimdi İzmit’e yaz okuluna gidemiyorum. Bir hafta katıldım ama ailem istemiyor artık.”
Bu arada Öğrenci Kolektifleri’nin Halkevleri ile yürüttüğü “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” kampanyasına katılan Körfez Yaz Okulu’na kayıtlı üç çocuğun ailelerinin de arandığı iddia edildi. Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Hüseyin Karaboğa, konuyla ilgili olarak, “Halkevleriyle yaptığımız ortak çalışma ile çocuklara dersler veriyoruz. Derse gelen çocukların ailelerini de aramaya başlamışlar. ‘Çocuğunuzun nasıl eğitim aldığını bilin’ diyerek tedirgin etmeye çalışıyorlar” dedi.
Venezuela’da buluşacaklar
Öğrenci hareketlerinin desteklenmesi için gençler son adres olarak Venezuela’yı seçti. 2010 yılından itibaren artan öğrenci hareketleri dünyanın bir çok yerinde hayat bulurken deneyimlerini paylaşmak isteyen toplulukların bu seneki adresi Güney Amerika olacak. 4-11 Ağustos arasında düzenlenecek gençlik kampı yapılacak söyleşiler, paneller ve katılacak konuşmacılarla mücadelelerin paylaşılması, cezaevlerinde bulunan öğrenci sorunlarına parmak basılmasını amaçlıyor. Latin Amerika ülkelerinden katılımın yüksek olacağı beklenirken Türkiye’den de 10 gencin kampa katılması kesinleşti.

Milliyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol