OTURACAK KOLTUKLARI YOK

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, fiziki yetersizliklerden dert yanarak her iki öğrenciden birinin oturacak yeri olmadığını söyledi.

15 Kasım 2011 Salı 17:43
OTURACAK KOLTUKLARI YOK

 Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi'nden 2010-2011 öğretim döneminde mezun olan 268 ve DEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 69 öğrenci diplomalarını törenle aldı. Törende bir konuşma yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, fiziki yetersizliklerden dert yanarak her iki öğrenciden birinin oturacak yeri olmadığını söyledi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise para ve arsa bulunduğunu ancak bürokrasiyi aşmakta zorlandıklarını ifade etti.


Tepekule Kongre Merkezi'ndeki törende konuşan Rektör Füzün 13 fakülte, 10 uygulama araştırma enstitüsü, 41 araştırma merkezi ve 12 yüksekokulla birlikte bu yıl 55 bin öğrenciye eğitim verdiklerini anlattı. Her işin başının sağlık değil, adalet olduğunu söyleyen Füzün, ''Sağlık ikinci plandadır. Adaletin olmadığı yerde sağlığın önemi yoktur.'' dedi. Hukuk Fakültesi'nin bina sıkıntısına da değinerek, paraları ve arsaları olduğunu ancak bürokrasiden dolayı bina yapımına başlanamadığını, bu yılın sonunda temelin atılacağını ifade etti.


DEÜ Hukuk Fakültesi'nin 15 Kasım 1978'de öğretime başladığını, 33 yılda 9 bin 284 mezun verdiğini belirten Dekan Karakoç ise 2010-2011 öğretim döneminde 268 öğrenciyi mezun ettiklerini bildirdi. Fakültenin kuruluşunun 33. yıldönümüyle mezuniyet töreninin aynı güne denk getirildiğini belirterek, bu yıl bin 928 öğrencileri bulunduğunu, fiziki imkansızlıklardan dolayı her iki öğrenciden birinin oturacak yeri olmadığını dile getirerek, yeni fakülte binasının yapımına halen başlanamamasını eleştirdi. Hukukun, hakkın var olması ve korunması için var olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karakoç, ''Hukuk, haddini aşana haddini bildirmektir. Yargı, son sözü söyleyecek erktir. Çaresizlerin son sığınağıdır. Sizleri hukukun egemen kılınması için uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun.'' şeklinde konuştu.

DEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veli Özer Özbek de bugüne kadar 2 bin 443 öğrenci mezun ettiklerini, 2010-2011 öğretim döneminde ise mezun sayısının 69 olduğunu söyledi.


Daha sonra Hukuk Fakültesi dönem birinicisi Pelin Arslan'a Rektör Prof. Dr. Füzün, ikinci Asiye Şahin'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, üçüncü Samet Eşen'e İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak tarafından diplomaları verildi. Adalet Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Nuray Özdemir'e ise diplomasını, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu takdim etti. Öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlattı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol