O TEKLİF KABUL EDİLDİ!

19. Milli Eğitim Şurası'nda, ilkokul 1-2 ve 3. sınıflara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi konulması teklifi kabul edildi.

04 Aralık 2014 Perşembe 10:59
O TEKLİF KABUL EDİLDİ!

  19. Milli Eğitim Şurası'nda toplumda büyük tartışmalara neden olan ve Eğitim Bir-Sen tarafından teklif edilen 'İlkokul 1-2 ve 3. sınıflara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi' önerisi kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayan şuranın ikinci günününde, öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyon en fazla tartışmaların yer aldığı komisyon oldu. Komisyonda, bugün ilkokul ve ortaokul kademesindeki öneriler ele alındı.

İLKOKULA ZORUNLU DİN DERSİ

İlkokullara ilişkin öneriler arasından, görsel sanatlar ve müzik derslerinin haftada en az ikişer ders saati olması, ilkokul 1,2 ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programlarında çoğulcu anlayış ilkesine yer verilmesi kararı alındı.

İNSAN HAKLARI DERSİ KALKIYOR

Ayrıca; trafik güvenliği ile insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi derslerinin, haftalık ders çizelgesinden kaldırılması, trafik güvenliği dersinin içeriğinin hayat bilgisi dersi içinde, yurttaşlık ve demokrasi dersinin içeriğinin de sosyal bilgiler dersinde verilmesi, müfredat programların 1,2, 3 ve 4. sınıflarda sadeleştirilmesi, fen bilgisi ve sosyal bilgiler dersinin 4. sınıftan itibaren programa eşit bir şekilde yansıtılması, fen bilimleri dersinin adının fen bilgisi olarak değiştirilmesi önerileri kabul edildi. Komisyon kararları Şura Genel Kurul'da görüşülecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.12.2014 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
MELEK 2014-12-04 14:18:22

ey güzel allah'ım çocuklarımızı seninle kandırarak korkutanlar dan kurtarman için sana yalvarır ve bunlardan olmamak isteyenlerle sana sığınırım.