MİNİ ETEK GİYDİLER DİYE...

Balıkesir Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nde bir grup kız öğrencinin etek giydiği için disipline verildiği iddiaları ortalığı karıştırdı!

23 Ekim 2013 Çarşamba 13:02
MİNİ ETEK GİYDİLER DİYE...

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nde bir grup kız öğrencinin etek giydiği için disipline verildiği iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabir Caner ise etek giyen öğrencilerin disipline verildiği iddiasının doğru olmadığını, sadece kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandıkları için uyarıldıklarını söyledi. 

Balıkesir Gülser - Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nde, bir grup öğrencinin etek giydikleri için disipline verildiği yönünde yerel gazetede 26 Eylül'de haber yayımlandı. Haberin ardından CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TBMM'ye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle önerge verdi. Milletvekili Gümüş, önergesinde Disiplin cezası alan öğrencilerin velilerinin konuya tepki gösterdiğini belirtip, "Yine basında yer alan bilgilere göre okul yönetimi bu kararını okullarda serbest kıyafete geçilmesi ile oluşan sıkıntıların bertaraf edilmesi için Bakanlığınızca yayınlanan 2013 / 5125 karar sayılı yönetmeliğe dayandırmakta olduğunu ifade etmiştir" dedi. 

Gümüş, önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi: "Söz konusu okulun bu uygulamasını doğru buluyor musunuz? Söz konusu okulun uygulaması serbest kıyafet uygulamasına aykırı değil midir? Konuya ilişkin soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın, öğrencilerin etek giymesinin sakıncalı olduğuna dair bir yaklaşımı var mıdır? Bu tür yaklaşımların yaşadığımız çağa uygunluğu hakkında bakanlık görüşleriniz nelerdir? 2013/5125 karar sayılı yönetmeliğinizde okul yönetimlerinin kıyafetlerde belli kurallara gitmek için velilerin yarısından fazlasının onayını almak zorunda olduğu ifade edilmektedir. Söz konusu uygulamada bu kural uygulanmış mıdır? Şayet uygulanmadı ise, okul yönetimine yönetmeliğe aykırı hareket etmekten dolayı ceza verilecek midir?" 

DİSİPLİNE VERİLME SÖZ KONUSU DEĞİL 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ise etek giyen öğrencilerin disipline verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönergesi doğrultusunda kılık kıyafetin serbest olması ya da okul forması giyilmesi yönünde Okul Aile Birliği aracılığıyla oylama yapıldığını belirten Caner, "Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'ndeki oylamada velilerin yüzde 75'i serbest kıyafete karşı çıkıp, okul formalarının giyilmesi yönünde oy vermiş. Okul yönetimi de öğrencilerden beyaz gömlek ve pantalondan oluşan formaları giymesini istemiş ve alınan kararı uygulamaya koymuş. Bazı kız öğrenciler bu karar sonrası diretip, etek giymeye devam etmiş. Okul yönetimi de okula kotla gelen ya da sakallı öğrenciyi uyardığı gibi etekle gelen öğrencileri de uyarmış. Ancak bu öğrencilerin disipline verilmesi kesinlikle sözkonusu değil. Sonuçta biz genelgeyi uygulamak durumundayız. Velilerin de isteği ile bu karar uygulanmış. Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş'ün yanlış bilgilendirme sonrası olayı etek-tesettür boyutuna çektiğini düşünüyorum" dedi. 

Bu arada Gülser - Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi yetkilileri okulda yasaklanan kıyafet olmadığını ileri sürdü. Okul çıkışı kız öğrencilerin büyük bölümünün gömlek-pantolon giydiği gözlendi. Bazı öğrencilerin de türbanlı olması dikkat çekti. Okulda, 11 ve 12. sınıfa giden bazı kız öğrencilerin ise etek giymeye devam ettiği bildirildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.10.2013 13:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol