İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN HUKUK ATAĞI...

Hukuk Yüksek Lisans Programında İzmir Üniversitesi’nden iki önemli işbirliği...

26 Aralık 2011 Pazartesi 14:26
İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN HUKUK ATAĞI...

 
İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından verilen Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı, İzmir Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası ve İzmir Baro’su tarafından büyük ilgi ile karşılandı.
 
İzmir Üniversitesi, Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki eğitimlerinin yanı sıra Sosyal Bilimler ile Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitülerinde verilen Yüksek Lisans Eğitimleriyle de dikkat çekiyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2011-2012 akademik yılında eğitim verilmeye başlanan Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı, İzmir Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası ve İzmir Baro’su üyeleri tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Oda Başkanı Feyzullah Topçu ile bir araya gelen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, iş dünyasının gereklerine uygun olarak hazırlanan içeriği ile Yüksek Lisans Programı eğitimlerine gelecek yıllarda da devam edileceğini dile getirdi.
 
Eğitimlere başlandı
 
Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, amaçlarının iş dünyasının eğitim talebini karşılamak olduğunu söyledi. Erciyeş şu açıklamalarda bulundu:
 
“Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ve Program Koordinatörümüz Doç. Dr. Keramettin Tezcan, ilgili Odalar ile yaptığı görüşmeler sonucu eğitim alınmak istenen konuları belirledi ve ona göre bir hazırlık yapıldı. Bu bilgiler İzmir Barosuna da verildi. Bunun sonucu da programımız büyük talep gördü ve hali hazırda 2 sınıfta 44 kişi ile devam ediyor. İş dünyasının ihtiyacı olan Yüksek Lisans eğitimi taleplerini belirleyerek en doğru kaynaktan eğitimi sağlamak istiyoruz.”
 
Üyelerimizi eğitmekle mükellefiz
 
Kendisinin de içinde yer aldığı programdan çok sayıda Oda üyesinin daha yararlanmak istediğini belirten Oda Başkanı Feyzullah Topçu, eğitimin oda için öncelikli konu olduğunu söyledi. İzmir Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası’nın verdiği eğitimler konusunda tüm Türkiye’ye örnek gösterildiğini belirten Topçu, “Sadece eğitim için 12 derslikli yeni bir bina kiralayacağız. Odamız, öncelikle üyelerini sürekli yenilenen sisteme adapte etmekle mükelleftir. İzmir Üniversitesi’nin sunduğu Yüksek Lisans fırsatı, bizim anlayışımızla birebir örtüşmektedir. Seçkin akademisyen kadrosu tarafından verilen eğitimlerin gelecek yıllarda da devam etmesini istiyoruz” dedi. 
 
Yüksek Lisans eğitim sınıflarına konuk olan Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, gelecek dönem ve yıllarda İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında verilecek Yüksek Lisans eğitimlerinin daha da çeşitleneceğini, bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
İzu_hukuk ylp (2): Eğitim Danışmanı Erdal Özkol, İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, İzmir Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Feyzullah Topçu, İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, TESMER Hizmet Eğitim İşletmesi Sekreteri Mustafa Yılmaz, Program Koordinatörü, İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Keramettin Tezcan.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol