İstanbul Tıp Fakültesi'nde Öğrencileri İsyan Ettiren Skandal!

Türkiye'nin köklü eğiitm kurumlarından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri inşaat alanında eğitim hayatına devam ettirmeye çalışırken üniversite yönetiminin öğrencilerin çalışma salonu olarak kullandığı bir alanı da kahve zincirine tahsis etmesi tepki çekti.

23 Şubat 2022 Çarşamba 16:56
İstanbul Tıp Fakültesi'nde Öğrencileri İsyan Ettiren Skandal!

İstanbul Tıp Fakültesi'nde kütühane, kantin ve amfilerin yeraldığı yapıların depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması, aradan geçen 3 yıllık süre içerisinde de alternatif yapı ve alanlar sunulmaması öğrencilerin protestosuna neden oldu.

195 yıllık bir tarihe sahip olduklarını, bu köklü kurumda 2019'dan bu yana ne ders çalışacak, ne sıcak ya da soğuk havalarda birarada bulunmalarına imkan sağlayacak bir alternatif üretilmediğini yaptıkları basın açıklamasıyla anlatatan öğrenciler, "Rant için değil öğrenciler için üniversite istiyoruz" dediler.

TALEPLERİNİ BASIN AÇIKLAMASIYLA DUYURDULAR

Mevcut sıkıntıya rağmen bir de yönetimin çalışma salonu olarak kullanılan alanı da özel sektöre sunup kahve zincirine peşkeş çekildiğini öne süren öğrenciler, " Bu nedenle yapılması planlanan Espresso Lab kahve zincirinin açılma kararı iptal edilmelidir. Okulumuzda ders çalışmak için yeterli fiziki koşullara sahip kütüphanemiz bulunmadığından bu soruna da derhal el atılmalıdır. Hepimizin ekonomik zorlukları da göz önünde bulundurularak, kahve zincirine bırakılmak istenen alan kamuya bağlı bir kantin olarak işletilmelidir. Laboratuvarlarımız bir an önce oluşturulmalı ayrıca sağlık hizmeti aldığımız mediko da yeniden açılmalıdır. Bu taleplerimiz yeterli ve sağlıklı eğitim hakkımızın gerekleridir. Taleplerimiz yerine getirilinceye kadar sesimizi duyurmaya çalışacağız" dediler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.02.2022 17:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol