GENÇLER EN ÇOK ONA GÜVENİYOR...

Gençler ne AİHM'e güveniyor ne de ÖSYM'ye...

14 Mayıs 2011 Cumartesi 14:35
GENÇLER EN ÇOK ONA GÜVENİYOR...
Daha önce güvenilir kurumlar arasında yer alan ÖSYM de 'güvenirlikte' son sıraya düştü. Peki en güvenilir kurum hangisi oldu? İşte araştırma sonuçları:

Eski YÖK Başkanvekili ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Eşme başkanlığında Yard. Doç. Dr. Çiğdem Özcan, Araş. Gör. Vildan Katmer ve Esma Yıldırım tarafından 10 ilde üniversite sınavına hazırlanan bin öğrenciyle yapıldı.

Yargıya tam veya kısmen güveninin olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 35,6 iken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne güveni tam olanların oranı yüzde 57.

Öğrencilerin yalnızca yüzde 7.7'si YGS'de şifre ya da başka yolla kopya olduğuna inanmazken, LYS'nin güvenilir bir sınav olacağına inanan öğrenci oranı ise yüzde 14'te kaldı.

ÖSYM'ye güveninin tam olduğunu söyleyen öğrenci oranı yalnızca yüzde 1 olurken, yüzde 3.7'si de kısmen güvendiğini söyledi.

Yüzde 2.5'i siyasi partilere güvenin tam olduğunu belirtirken, yüzde 18.6'sı 'kısmen güveniyorum', yüzde 72'si ise 'güvenim yok' dedi. TBMM'ye güven duyan öğrenci oranı yüzde 13.5.

Yüzde 71'i her öğrenciye farklı soru kitapçığı verilmesini sınav güvenliği açısından yararsız görüyor. Yüzde 80'i de bunun sınavı daha zor ve karmaşık hale getirdiğine inanıyor

Yüzde 89'u şifre iddiaları nedeniyle LYS'ye olan motivasyonunun bozulduğunu belirtirken, yüzde 79'u bazı okullarda kız adayların ayrı salonlarda sınava alınmasının güveni zedelediğine inanıyor.

Bu yılki YGS'nin geçmiştekilere göre daha güvenilir olduğuna inananların oranı yüzde 9.1. Yüzde 89'i bu yılki sınavı daha öncekilere göre güvenilir bulmuyor. Yüzde 67'si YGS'de soruların karma olmasının sınav başarısını olumsuz etkilediğini belirtiyor.

En çok güvenilen kurum yüzde 66.2 oranında Silahlı Kuvvetler.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol