'DİN EĞİTİMİ 3 YAŞINDA BAŞLAMALI'

Skandal fetvaları ve politik söylemleri ile gündemde olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, din eğitiminin üç yaşında başlaması gerektiğini söyledi.

07 Mart 2018 Çarşamba 23:50
'DİN EĞİTİMİ 3 YAŞINDA BAŞLAMALI'

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, İzmir Gaziemir'de düzenlenen bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Milliyet'in aktardığı habere göre, Gaziemir Müftülüğünce düzenlenen "Huzurlu Aile, Sağlıklı Toplum" adlı etkinlikte konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, din eğitiminin üç yaşında başlaması gerektiğini söyledi.

Fatih Kurt, eğitimde en temel ve ilk prensibin “Allah inancı” olması gerektiğini savundu. Kendisinin de bu gelenekle yetiştirildiğini söyleyen Kurt, “Çocuk üç yaşına gelene kadar zihninde ‘Allah’ isminin canlı tutulması gerekiyor” diye konuştu.

Kurt, ailelere ise “Çocuklara din adamlarının saygınlığını anlatın” tavsiyesinde bulundu. Kurt, dini eğitim için ideal yaşın üç olduğunu savundu.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Kurt, ailelere, “Çocuklara din adamlarının saygınlığı konusunda bilgi verin” tavsiyesinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol