ÇOCUKLARA 'HİKMETYAR'I ÖVEN KİTAP...

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Hikmetyar’ı öven kitabı minik öğrencilere dağıttı

17 Eylül 2013 Salı 13:25
ÇOCUKLARA 'HİKMETYAR'I ÖVEN KİTAP...

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim öğretim yılı açılış töreninde, içerisinde Afganistan Hizbi İslami örgütünün lideri Gulbeddin Hikmetyar’ı “liderimiz” olarak işleyen şiirin yer aldığı kitabı dağıttı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Hikmetyar ismi, Başbakan Tayyip Erdoğan’la aynı kerede göründüğü çok tartışılan fotoğraf ile biliniyor. Avcı’nın dağıttığı kitaptaki cihat konulu şiirlerden “Küçük Mücahitler” başlıklı olanında ise “Çocuklar saklambaç, körebe yerine savaş oyunu oynuyor. Kovalıyor, yakalıyor ve öldürüyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Avcı, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini, adını İslami kesime yakın şair ve yazardan alan Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda çaldı. Okulların ilk gününden dikkat çeken başlıklar şöyle:

Okul zili çevik eşliğinde: Avcı’nın katılacağı okulun önüne bir otobüs çevik kuvvet polisi getirtildi. Önlemin, olası bir Halkevleri protestosu istihbaratına dayandırıldığı öğrenildi. Öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları üstleri ve çantaları aranarak okul bahçesine alındı. Aramaya itiraz eden öğretmenlere “Emir böyle” yanıtı verildi.

Erdoğan yine kitap arasında: Her eğitim öğretim yılı başında olduğu gibi bu yıl da ders kitapları öğrencilere ücretsiz sunuldu. Erdoğan ve Bakan Avcı’nın öğrencilere mesajlarının bulunduğu kâğıtlar, kitapların içindeki yerini aldı.

Küçük Mücahitler: Avcı ve beraberindekiler, okulun ilk katındaki ilkokul ikinci sınıflardan birine girdi. Avcı, miniklere okula adını veren Cahit Zarifoğlu’nun çocuklar için kaleme aldığı şiir kitaplarını dağıttı. “Ağaç Okul” adlı, Afganistan’a Sovyetler müdahalesini anlatan kitaptaki “cihat” konulu şiirler dikkat çekti. Kitaptaki “Küçük Mücahitler” başlıklı şiir “Çocuklar savaş oyunu oynuyor. Hiçbiri üstlenmiyor düşman rolüne çıkmayı. Çocuklar saklambaç, körebe yerine savaş oyunu oynuyor. Kovalıyor, yakalıyor ve öldürüyorlar... Amaçları benzemek mücahit ağabeylerine” dizelerinden oluştu.

Liderimiz Hikmetyar: “Liderimiz” başlıklı şiirin ise Başbakan Tayyip Erdoğan’la aynı karede yer alan ve bir dönem bu nedenle çok tartışılan fotoğraftaki Hizbi İslami örgütünün lideri Hikmetyar için yazıldı. Şiirdeki “Adı Gülbeddin Hikmetyar, liderimiz bizim. Allah adıyla konuşur, Allah için savaşır en önde. Ona zor değil kafasını kırmak zalimlerin, daha çocukken başladı bu işe... Seviyoruz tüm ülke gibi biz küçük mücahitler onu” dizeleri dikkat çekti.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.09.2013 13:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol