CİHAD MERKEZLİ EĞİTİMDE ŞOK TALİMAT!

Cihad merkezli yeni milli eğitim modelinde skandallar birbiri ardına yaşanıyor. Son skandal ise müdürün talimatı...

24 Ağustos 2017 Perşembe 23:54

Antalya Kepez İlçe milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, okullara gönderdiği yazıda “Beşinci sınıf öğrenci sayılarınızın en az yüzde 35’ini imam hatip ortaokullarımıza kazandırmak için gerekli özenin ve hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” dedi.

Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, imam hatip ortaokullarına kayıt sayısının yükselmesi için okullara talimat verdi. Vural’ın tüm imam hatip ortaokullarına gönderilmek üzere hazırladığı yazıda beşinci sınıf öğrenci sayılarınızın en az yüzde 35’ini imam hatip ortaokullarımıza kazandırmak için gerekli özenin ve hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş, “2017-2018 eğitim öğretim yılı henüz başlamadan, yurt genelinde skandallar başlamıştır. Antalya da maalesef bu skandallardan en büyüklerinden bir tanesine sahne olmuştur” dedi.

FETÖ SORUŞTURMASI GEÇİRMİŞ

Sendika açıklamasında, “Daha öncede geçirmekte olduğu FETÖ soruşturması nedeniyle, ilerici kamuoyunun tepkisini çeken Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, ilçesindeki okul yöneticilerine gönderdiği bir resmi yazıyla, ayrıca da gayri resmi olarak yaptığı toplantılarda Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yetkilisinden ziyade, başka bir zümrenin çıkarları doğrultusunda hareket eden bir şahıs olduğunu göstermiştir. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çıkan 23.08.2017 tarih ve 55549259-100-E.12687002 sayılı yazısında aynen şu ifadeler yer almıştır:

2017-2018 Eğitim öğretim yılında mevcut okullarımızdaki 5. Sınıf öğrenci sayılarınızın en az yüzde otuz beşini imam hatip ortaokullarımıza kazandırmak için gerekli özenin ve hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” dedi.

Sendika açıklamasına şöyle devam etti: “Yani Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın imzasını taşıyan bu resmi yazıda, bünyesinde imam hatiplerin bulunduğu okullarda, yöneticilerden öğrenci kayıtlarında imam hatiplere öncelik verilmesi istenmiştir.

Görünen o ki FETÖ nedeniyle hâlâ soruşturması devam eden Vural, iktidara sevimli geleceğini düşündüğü bu işgüzar ve gerici hamleyle koltuğunu korumak peşindedir. Belli ki Vural, AKP’nin yurttaşlardan alınan vergilerle oluşturduğu bütçeyi imam hatip liselerine aktarmasına; devlet okulları kalitesizleştirilirken imam hatiplere her geçen gün yeni teşvikler çıkarmasına; imam hatip mezunlarına devlet bünyesinde iş garantisi vermesine ve talep olmamasına karşın her geçen gün yeni imam hatip okulları açmasına uyum sağlamaya çalışmaktadır.

HÜDAİ VURAL, KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA BORÇLUDUR’

Bu zavallıca ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı hamleyi yapan Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın hesap etmediği şey ise söz konusu olan laik, bilimsel çağdaş eğitim ve yavrularımızın geleceğiyse, Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin karşısında dimdik duracağıdır.
Ortaya çıkardığımız ve bugün sizlerle paylaştığımız bu skandalın ardından Hüdai Vural, bir açıklama yapma mecburiyetindedir.

Bu yazıyı yollamaktaki amacını, Diğer il ve ilçelerde gerekli görülmeyen bu yazışmaya neden ihtiyaç duyduğunu, İmam hatipli öğrenci sayısının zorla artırılmasından ne muradı olduğunu Kamuoyuna açıklamak zorundadır. Aksi halde bu açıklamamızdaki ve daha sonra yapacağımız açıklamalardaki tüm ithamların altında kalacağını bilmelidir.

Ve yine bilinmelidir ki; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, ne Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın ne de onun yaranmaya çalıştığı siyasi iktidarın eğitim üzerindeki gerici niyetlerine geçit vermeyeceğiz!

16 yıllık AKP iktidarında da gördüğümüz üzere ortaokullardan başlayarak tüm devlet kurumlarında yaptığınız kadrolaşma ve yandaş devşirme girişimleri üzülerek belirtmeliyiz ki emperyalizmin çıkarları doğrultusunda tamamıyla ülkemizin etnik, dinsel mezhepsel boyutta bölünmesine hizmet etmektedir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol