'BUNU ANCAK SAPLANTILI İNSANLAR YAPAR'

Hocamız ARTI 1 TV'de konuk olduğu programda eğitimde yeni insan tipi yaratma girişimlerini değerlendirdi, bunun mümkün olamayacağının tecrübeyle sabit olduğunu söyledi. İşte o sözler:

06 Ocak 2015 Salı 11:03
'BUNU ANCAK SAPLANTILI İNSANLAR YAPAR'

" Bütün okulları İmam Hatip Lisesi yapamazsın, fantazidir bu. Onun niyeti o da değil zaten. Ben kendime göre imam yetiştirecek değilim ama kendime göre okumuş insan tipi yaratacağım diyor. Bu hayaldir. Böyle bir insan tarzı yaratamazsın. Sovyet Rusya böyle bir insan tipi yaratamadı. Laik Fransa bile böyle bir insan yaratamadı. Bunun ölçüsü olur. Naziler kendilerine göre Alman yaratmaya kalktılar kendi kültürlerini mahvettiler. Farkında değil pekçoğu. Filolojik kaynaklarını kuruttular. Üç beş Nazi oturup kendi kendilerine yeni bir Alman ırkı, yeni bir insan yaratabilir mi saçma! Ben bu kadar sert konuşmak istemiyorum. Bunu bir takım sol cenahtan da insanlar söyleyebilir yine de olmaz. İnsan çizemezsin. Tabiatı değiştirebilirsin, içine de edebilirsin ama toplumu inşa edemezsiniz. Bu fantazidir. Buna ancak saplantılı insanlar inanabilir. Saplantılı insanlar toplum kurmaya kalkarlar bu çok kötü birşeydir ve tehlikelidir de.

Hangi dindar? Ne solcular arasında ne dindarlar arasında öyle nesiller yetiştirecek derinlikte adam tanımıyorum. Varsa bir isim söyleyin de görelim." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2015 11:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol