BU İDDİALAR DOĞRUYSA...

Çanakkale Üniversitesi rektörünün El Kaide üyesi olan bir kişiyi işe aldığı, kanser tedavisi olan bir doçentin de işine son verip ölümüne neden olduğu öne sürüldü.

26 Ekim 2013 Cumartesi 13:17
BU İDDİALAR DOĞRUYSA...

  Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Prof. Sedat Laçiner hakkında ''Vahim iddialar'' ortaya atıldı. Laçiner'in, El Kaide üyesi olan bir kişiyi işe aldığı, kanser tedavisi olan bir doçentin de işine de, ''Görevine gelmediği'' gerekçesiyle son verip, ölümüne neden olduğu öne sürüldü. 

CHP 18 Mart Üniversitesindeki uygulamalar konusunda Meclis Araştırması istedi. Önergeyle ilgili yapılan görüşmeler sırasında konuşan CHP Çanakkale milletvekili Ali Sarıbaş '' Rektör kendi düşüncesine yakın kadrolaşma içindedir. Baskı, sindirme, sürgün ve işten çıkarmalarla üniversitenin huzurunun bozmuştur'' dedi ve şunları söyledi:

''İmzasız mektup ve asılsız ihbarlarla soruşturma açılarak 36 işçi işten çıkarılmıştır. Yenice Meslek Okulunda görevli yardımcı Doçent Güran Yahyaoğlu, kemik iliği kanseri nedeniyle hastanede tedavisi devam ederken, mazeretsiz işe gelmediği gerekçesiyle işine son verilmiş bir süre sonra hayatını kaybetmiştir. Eşi işten atılan Mustafa Sezek, kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Kendi eşini, kardeşini ve kardeşinin eşini göreve atamıştır. El Kaide terör örgütü üyesi olduğu ve 2 yıl hapis yattığı iddia edilen bir şahsı öğretim görevlisi olarak görevlendirmiştir. Çanakkale’de ilk kez halk, “Rektör istifa' diye yürüyüş yapmıştır''

AKP Grubu adına konuşan Çanakkale milletvekili Mehmet Daniş ise, Çanakkale'de rektöre karşı yürüyüş yapanların marjinal gruplar olduğunu savundu ve ''Üniversitede huzur var. Olmasa 500 yeni akademisyen gelir mi? '' diye sordu. Daniş, sakıncalı kişilerin öğretim üyesi yapıldığı iddiası için ve ''Bunlar 28 Şubat ürünü tezgahlar'' dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.10.2013 13:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol