Yokluktan Ot Yiyorlar!

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, "İç savaşın devam ettiği ve nüfusunun üçte birinin insani yardıma muhtaç olduğu Yemen'de insanların yiyecek hiçbir şey bulamadığı" dile getirdi

23 Eylül 2018 Pazar 23:54

BM Güvenlik Konseyi'ni Yemen'deki insani duruma ilişkin bilgilendiren Lowcock, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı ülkede durumun ''alarm verici'' olduğu uyarısında bulundu.

LOWCOCK: KITLAĞA KARŞI VERİLEN SAVAŞ KAYBEDİLMİŞ

Dönüşü olmayan bir yola doğru gidildiğini ve milyonlarca insanın ülke genelinde kıtlık nedeniyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Lowcock,''Yemen'de insanlar yiyecek hiçbir şey bulamadıkları için ot ve yaprak yiyor, kıtlığa karşı mücadeleyi kaybediyoruz'' şeklinde ifade etti.

TEMİZ SUYA ULAŞIM İMKANI YOK, İLAÇ VE TIBBI MALZEME YETERSİZ

BM'ye göre iç savaşın devam ettiği Yemen'de ülke nüfusunun % 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.
Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol