YENİ ŞİKE DALGASI...

Ülke yeni bir şike operasyonuna uyandı. Aralarında iki futbolcununda bulunduğu operasyonda 19 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

28 Mayıs 2012 Pazartesi 12:56
YENİ ŞİKE DALGASI...

 İtalya'da Cremona Savcısı Roberto Di Martino'nun yürüttüğü futbolda şikeyle ilgili soruşturma kapsamında, polis tarafından bir şafak operasyonu düzenlendi. İtalya basınında yer alan bilgilere göre, "LastBet" adı altında yürütülen operasyonlar, Cremona, Brescia, Alessandria ve Bolonya polis ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu gözaltılar arasında 10 kişinin, Seria A, Serie B ve Lega Pro liglerinin eski oyuncuları olduğu belirtiliyor. 

Şüphelilere, "dolandırıcılık amaçlı suç örgütüne üyelik" ve "futbolda şike" suçlamaları yöneltiliyor. Gözaltına alınan futbolcuların, Macaristan kökenli bir suç örgütüyle olan bağlantıları araştırılıyor.
Öte yandan, bu sezon şampiyonluk kupasını kaldıran Juventus'un teknik direktörü Antonio Conte'nin evinde arama yapıldığı ve 4 polis aracının da İtalya'nın Avrupa Şampiyonası için kamp yaptığı yere gittiği de öne sürülüyor.
İtalya Futbol Federasyon Savcısı Stefano Palazzi tarafından geçtiğimiz günlerde bir iddianame hazırlanmış, 22 kulüp, 52'si oyuncu olmak üzere 61 kişi ve 33 maç hakkında incelemelerin derinleştirildiği belirtilmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol