YENİ ÇILGINLIK: GÖZ MÜCEVHERİ...

Göz küresine cerrahi bir işlemle konulan mücevherler, piercing akımının yerine geçecek gibi.

27 Kasım 2013 Çarşamba 14:52
YENİ ÇILGINLIK: GÖZ MÜCEVHERİ...

 ABC News’un haberine göre ABD’ye beş yıl önce gelen Rus Lucy Luckayanko (25), birkaç hafta önce Manhattan’daki bir muayenehanede göz küresine platinden yapılma kalp şeklinde bir mücevher taktırdı.

Lucy’nin yukarı doğru her bakışı, kadının gözündeki mücevheri ortaya çıkarıyor.

Söz konusu işlem 3.000 dolar karşılığında Dr. Emil Chynn tarafından yapıldı.

Chynn, Lucy’ye sinirlerini yatıştırmak için gülme gazı ve Valium verdiğini belirtti. Lucy de operasyon sırasında hiçbir şey hissetmediğini belirtti.

Geçimini görme bozukluklarını lazerle düzelterek sağlayan Chynn, bir lazer yardımıyla Lucy’nin gözünün beyaz kısmını kaplayan ince zara bir kesik attı ve sonrasında da kavisli mücevheri yerleştirdi. Chynn, attığı kesiğin dikiş gerektirmeyecek kadar minik olduğunu belirtti.

İlk birkaç gün boyunca gözünün içinde bir şey varmış gibi hisseden Lucy, fakat sonrasında duruma alıştığını belirtti.

Lucy’nin ameliyatı, New York’ta bu anlamda bir ilkti. Ayrıca göz mücevheri taktırmak için Chynn ile irtibata geçen dört kişi daha oldu.

Lucy ile birlikte ABCNews.com’a verdiği röportaj sırasında Lucy’ye minik gümüş kalbini göstermesi için yukarı bakmasını söyleyen Chynn, birkaç yıldır bu işlemi gerçekleştirmek için bir hasta aradığını belirtti.

Chynn ayrıca bu göz mücevheri ameliyatının güvenli bir şey olduğunu kanıtlamak için canlı yayında işlemi bir ünlü üzerinde gerçekleştirmeyi arzu ettiğini belirtti.

Amerikan Göz Hekimliği Akademisi (American Academy of Ophthalmology) ise insanlara bu işlemden uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.

Amerikan Göz Hekimliği Akademisi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, akademinin “bu işlemin güvenliğini ya da tedavisel değerini desteklemek için yeterli kanıt tespit etmediği” belirtildi.

Göz mücevherini “şık” olduğu ve sadece yakın olmak istediği insanların görebileceği nitelikte bir şey olduğu için beğendiğini belirten Lucy, dövmelerden hoşlanmadığı içinse vücudunda hiç dövmesi olmadığını söyledi. Lucy, dövmeleri kalıcı olmalarından dolayı sevmediğini belirtti. Göz mücevheri ise istendiği zaman çıkarılabiliyor.

Chynn, Lucy’yi mücevheri kendi başına çıkarmaması yönünde ise uyarıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.11.2013 14:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol