YAPTIRIM LİSTESİNDE TÜRKİYE VAR MI?

ABD'nin yaptırım listesinde Türkiye'nin de olduğu iddia ediliyor.

22 Mart 2012 Perşembe 15:01
YAPTIRIM LİSTESİNDE TÜRKİYE VAR MI?

 Amerika Birleşik Devletleri, İran'dan petrol ithalatını azaltmamaları halinde, 12 ülkeye karşı yaptırım uygulayabileceğini açıkladı. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğu ileri sürülüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İran'dan petrol ithalatını azaltmamaları halinde 12 ülkeye yaptırım uygulanabilir. Ancak açıklamada, ülkelerin isimleri yeralmadı.
Ancak Reuters haber ajansı, Obama yönetiminden adını açıklamadığı üst düzey bir yetkiliye dayanarak, listeyi ele geçirdiğini duyurdu.
Reuters'ın listesine göre, bu ülkeler arasında Çin, Hindistan, Güney Kore, Endonezya, Malezya, Pakistan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanısıra Türkiye de yeralıyor.
Çin ile Hindistan, İran'dan petrol ithal eden ülkeler arasında başı çekiyor. Bununla birlikte Pekin'in Şubat ayında, İran'dan petrol alımını yarı yarıya azalttığı bildiriliyor.
Amerikan Dışişleri Bakanlığı daha önce de, İran'dan petrol ithalatını azaltan, 10 Avrupa Birliği üyesiyle Japonya'yı, yaptırım tehditlerinden muaf tuttuğunu açıklamıştı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol