WSJ: Erdoğan İhanetinin Bedelini Ödeyecek...

ABD'nin etkili yayın organlarından Wall Street Journal, Erdoğan'ın S 400 alımını değerlendirdi. " Erdoğan, Putin'i NATO'nun üstünde tuttu' başlıklı yazıda, "ABD ve NATO'nun Türkiye'nin müttefiklik konumunu masaya yatırmaktan başka seçeneği kalmadı" denildi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi 21:20

ABD'li Wall Street Journal gazetesinde "Erdoğan Putin'i NATO'nun üstünde tuttu" başlıklı bir yazı yayımlandı. Yazıda ABD ve NATO'nun Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alan Türkiye'nin müttefiklik konumunun masaya yatırmaktan başka seçeneği olmadığı ifade edildi.

S-400'ün NATO uçaklarına karşı savunma amaçlı geliştirildiği hatırlatılan yazıda, Türkiye'nin NATO ilkelerinden taviz verdiğinin altı çizildi. Türkiye'nin ödeyeceği minimum bedelin F-35 jet programından çıkarılmak olduğu iddia edildi.

'PUTİN'İN TEMEL AMACI TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN KOPARMAKTI'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in S-400 alışverişindeki asıl amacının Türkiye'yi NATO'dan koparmak olduğu belirtilirken, ABD'nin İncirlik üssünü kaybedebileceğine ve Türkiye'nin Suriyeli Kürtleri abluka altına alabileceğine değinildi.

'ERDOĞAN BEDEL ÖDEYECEK KONUMA GELECEK'

Yazıda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi sonsuza kadar yönetmek istese de, bir gün gidecek. Yerine geçecek olan kişi Türkiye'nin Batı karşıtı konumunu yeniden değerlendirip NATO'dan ayrılma durumuna engel olabilir" denildi.

Erdoğan'ın bazı sonuçlarla yüzleşecek duruma geleceği belirtilen yazıda, G20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye ılımlı yaklaştığını, ancak ABD Kongresine göz kırpması durumunda "Erdoğan'ın müttefikliğe ihanetin bedelini ödemeyle karşı karşıya kalabileceği" ifade edildi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.07.2019 12:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yunus 2019-07-16 13:27:30

Erdogan odemez o bedeli , her zamanki gibi biz HALK oderiz , sonrada padisahim sen cok yasa deyip geceriz. Ne fark ederki , beyni olmayan bir toplum icin ne kazanmissin ne kaybetmissin ne onemi var. Kahrolun, beter olun ! cunku bu hak ettiginiz sey...

Avatar
Hakki 2019-07-23 23:12:10

Yunus sen ve senin gibilere ne denir ki beynin var kullanmıyorsun ama kullandığını zannedip oraya buraya satasiyorsun sen ve senin gibilerin satasir ve kendilerini hep haklı sanır