Venezuelalı Gazeteciden Yıldırım Açıklaması

Venezuelalı gazeteci Roberto Deniz, uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Erkam Yıldırım’la ilgili konuşurken, “Türkiye’den yardım geldiğini hatırlamıyorum. Araştırma yapılırsa ortaya çıkar” dedi.

29 Mayıs 2021 Cumartesi 12:48
Venezuelalı Gazeteciden Yıldırım Açıklaması

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı videolarda Türkiye ve Venezuela arasındaki uyuşturucu ticareti yapıldığını öne sürdü. Peker’in uyuşturucu ticaretinde Erkam Yıldırım’a işaret etmesine eski Başbakan olan babası Binali Yıldırım’dan yanıt geldi. Yıldırım, oğlunun Venezuela’ya gittiğini kabul ederek koronavirüs test kiti götürdüğünü söylemişti.

Deutsche Welle (DW) Türkçe’ye konuşan Venezuelalı gazeteci Roberto Deniz, “Pandemi başladığından beri Çin’den veya Rusya’dan sağlık malzemeleri geldiğinden Venezuela hükümeti bu konuda çok propaganda yapmıştı. Ama Türkiye’den yardım geldiğini hatırlamıyorum. Araştırma yapılırsa ortaya çıkar. İster Türkiye, ister Venezuela tarafında olsun bu konuda ifadeleri vardır” dedi. Gazeteci Deniz, Venezuela hükümeti ile güvenlik güçlerinin üst düzey kadrolarının Kolombiya ile olan uyuşturucu ticaretini görmezden geldiğini savundu.

ERKAM YILDIRIM’A İLİŞKİN BELGE YOK AMA…”

Deniz, Erkam Yıldırım’ın yardım getirdiğini hatırlamadığını ifade ederken, ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuela Petrol Bakanı Tareck El Aissami hakkında, “Sadece bu dönemde 4-5 kez Türkiye’ye ziyarete gitmişti” dedi. “Bu konuda kamuoyuna mal olmuş birçok bilgi ve belge var” diyen Roberto Deniz, şöyle devam etti:

“Kolombiya’dan gelen uyuşturucuların uçak ve teknelerle Venezuela’dan çıkarak Karayip’teki adalara, oradan başka yerlere gittiğine dair belgeler var. İddialarda adı geçen eski Başbakan’ın oğluna (Erkam Yıldırım) ilişkin elimde bir belge yok. Ama bunun olmuş olma olasılığı çok yüksek. Çünkü buna benzer başka şeyler oldu. Zamanın ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı şimdi Petrol Bakanı olan Tareck El Aissami, bu hükümetin en güçlü bakanlarından. Kendisi ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığından aranıyor. El Aissami, Türkiye-Venezuela ittifakının kilit isimlerinden. Zannediyorum sadece bu dönemde 4-5 kez Türkiye’ye ziyarete gitmişti. Bu anlamda ‘Olmuş olabilir’ diyorum. Çünkü uyuşturucu kaçakçılığına izin veren ve bu işten çıkar sağladığı belirlenmiş isimler hâlâ hükümetimizde göreve devam etmekteler.”

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal paylaşım sitesi YouTube’dan yayınladığı video serisinin yedincisinde Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’la ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“Kokain, önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. En son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergâh çalışması. ABD’de uyuşturucuyla mücadele çok güçlü ve baskın karakter. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca 800 kilometre Venezuela ile sınırları var. Kolombiya’dan oradan geçirmek çok kolay, yeni adres. Venezuela’da sıfır kontrol. Buraya döneceğiz bir de bize gelen kokainler diyorsunuz ya. Avrupa’da kokainin fiyatı çok ucuz, 45 bin eurolarda kilosu. Türkiye’de çok pahalı, esas pahalı olan yer Orta Doğu.

Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direk Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası.”

Binali Yıldırım, ilk açıklamasında iddiaları reddetmiş, “İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz” demişti. Yıldırım, oğlunun Covid’le mücadele kapsamında test kiti, maske dağıtmaya gittiğini söylemişti. Erkam Yıldırım ise Peker hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.05.2021 12:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol