ULUSA SESLENİŞTE TÜRKİYE VURGUSU...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, " Türk halkı iyi, yetenekli ve çalışkan. Altını çizmem gerek: Biz..."

03 Aralık 2015 Perşembe 14:12
ULUSA SESLENİŞTE TÜRKİYE VURGUSU...

 Putin bugün Federal Meclis'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de kimlerin ceplerini doldurduğunu ve teröristlere Suriye'den çalınan petrolü satmalarında yardımcı olduklarını biliyoruz. İşte bu paralarla teröristler silah satın alıp bizim vatandaşlarımıza, Fransa, Lübnan, Mali ve diğer ülke vatandaşlarına karşı insanlık dışı terör saldırıları düzenliyorlar. Kuzey Kafkasya'daki teröristlerin 90'lı ve 2000'li yıllarda tam da Türkiye'de maddi ve manevi destek aldığını hatırlıyoruz. Şimdi de bunları orada fark ediyoruz. 

Türk halkı iyi, yetenekli ve çalışkan. Türkiye'de güvenilir ve uzun süreye dayanan çok arkadaşımız var. Altını çizmem gerek: Biz, onlar ve Suriye'deki askerlerimizin ölümünden sorumlu olan bugünkü hükümetin arasına eşittir işareti koymuyoruz. 

Teröristlere yapılan bu yardımı unutmayacağız. Türkiye'deki bizim pilotlarımızı sırtından vuranlar, kendisini ve hareketlerini doğrulamaya çalışanlar ve suçlarını örtmeye çalışan insanlar bunu bilsinler. 

Ben bunu neden yaptıklarını anlamıyorum. Her sorun, her problem ve her türlü fikir ayrılıkları başka yollardan çözülebilirdi. Biz Türkiye ile en hassas konularda işbirliği yapmaya hazırdık. Herhalde bunu neden yaptıklarını sadece Allah biliyordur. 

Ama bizden hem kendimiz hem de tüm dünya için tehlikeli olacak sinirli reaksiyonlar göremeyecekler. 

Herşeyden önce bizim eylemlerimizin temelinde kendi ülkemize ve kendi halkımıza duyduğumuz sorumluluk yatacak. Silahla çözmeyi planlamıyoruz ve bunu yapmayacağız. Eğer bizim insanlarımızı öldürerek ağır bir suç işleyenler domates veya inşaat ve diğer sektörlerdeki kısıtlamalarla sıyrılacaklarını düşünüyorlarsa fazlasıyla yanılıyorlar. Biz onlara ne yaptıklarını çok kez hatırlatacağız. Ve onlar yaptıklarından dolayı pişman olacaklar. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz."
Siyamend KAÇMAZ

DHA





Son Güncelleme: 03.12.2015 14:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol