'ÜLKEMİ SEVİYORUM, SİZDEN KORKUYORUM'

İnternette sansür anlaşması olarak nitelendirilen ACTA'yı protesto için, Avrupa ülkelerinde binlerce kişi sokaklara döküldü.

12 Şubat 2012 Pazar 02:17
'ÜLKEMİ SEVİYORUM, SİZDEN KORKUYORUM'

 Avrupa Birliği üyelerinin çoğu, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya gibi ülkeler tarafından imzalanan Ticarette Sahteciliğin Önlenmesi Anlaşması ACTA'ya yönelik tepkiler giderek büyüyor.


Polonya, Bulgaristan, Macaristan, Estonya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti ve Fransa'da çoğu gençlerden oluşan binlerce kişi, ACTA'dan ve interneti sansür çabalarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki gösteriye, 5 binden gazla kişi katıldı. Parlamento binasına yürüyen göstericiler, hükümetin ACTA'yı imzalamasını protesto etti, parlamentoya "onaylama" çağrısında bulundu.
Yüzlerine maske takan göstericiler, "internette özgürlük" sloganları attı.
Almanya'nın tepkiler üzerine anlaşmayı imzalamayı son anda ertelemesine rağmen, Almanlar birçok kentte protesto gösterisi düzenledi.
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki gösteriler, Korsan Partisi'nin çağrısı üzerine yapıldı.
Estonya'daki gösteride ise, "ülkemi seviyorum, hükümetimden korkuyorum" sloganları atıldı, halka vakit varken anlaşmaya karşı çıkmaları çağrısında bulunuldu.
Avrupa Birliği'nin 27 üyesinden 22'si, Ticarette Sahteciliğin Önlenmesi Anlaşması ACTA'yı geçen ay Tokyo'da imzalamıştı. Almanya, Kıbrıs Rum Yönetimi, Estonya, Hollanda ve Slovakya ise, tartışmalar üzerine imzalamayı ertelemişti.
Avustralya, Kanada, Japonya, Güney Kore, Fas, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler de ACTA'ya imza koyan ülkeler arasında yeralıyor.
İçeriği hala tam olarak açıklanmayan ACTA, telif hakları ödenmedikçe film ve müzik indirilmesini yasaklıyor, ihlal edenlere ağır yaptırımlar getiriyor.

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol