TWİTTER'DA 10 BÜYÜK SKANDAL

İngiltere'de yaşanan skandal, Twitter'da şimdiye kadar yaşanan 10 büyük skandalın yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 20:20
TWİTTER'DA 10 BÜYÜK SKANDAL

 İngiltere'de bir kadın milletvekili ile kadın gazetecinin Twitter üzerinden tehdit edilmesiyle başlayan tartışma imza kampanyasına dönüşürken gözlerin Twitter'a çevrilmesine neden oldu.

İngiltere'de bir kadın milletvekili ile kadın yazarın sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden tehdit alması, ülkede Twitter'ın güvenliği ve kontrolünün tartışılmasını da beraberinde getirdi.
 
Feminist gazeteci Caroline Criado-Perez’in, 10 sterlinlik banknotların üstüne ünlü İngiliz yazar Jane Austen’ın fotoğrafının basılması için yürüttüğü kampanya nedeniyle tehdit mesajları alması büyük tepki gördü. 
 
Twitter'in İngiltere merkezi Twitter İngiltere Genel Müdürü Tony Wang, şirketin ‘taciz olaylarını’ ciddiye aldığını belirterek attığı “Kullanıcıların Twitter kurallarını ihlal eden hesapları bildirmelerini” mesaj, İngiliz yetkililer tarafından zayıf ve yetersiz görüldü. İngiltere’de 4 Ağustos Uluslararası Arkadaşlık Günü (International Friendship Day) dolayısıyla Twitter’ın boykot edilmesi çağrısı yapılıyor.
 
Yaşanan son skandal, Twitter'da şimdiye kadar yaşanan 10 büyük skandalın yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
 
10 . Ashton Kutcher
 
Twitter’da bir milyon takipçi sayısına ulaşan ilk ünlü olarak bilinir Ashton Kutcher'ın 2011 yılında attığı bir tweet takipçi sayısında düşüşe neden olmuştu.
 
Penn State Üniversitesi Amerikan futbol takımı hocası Joe Paterno’nun ismi takımdaki oyunculardan birine cinsel taciz iddialarına karışır ve bu olay üzerine Penn State’in 46 yıldır antrenörlüğünü yapan Paterno’nun işine son verilir.
 
Paterno’nun kovulmasını akşam evde televizyondan öğrenen Ashton Kutcher –kovulma sebebini bilmeyerek- Paterno’nun işten atılmasını eleştiren bir tweet yazar.
 
Tweetinin büyük tepki çekmesi üzerine Kutcher, ilgili tweeti sildikten sonra konu hakkında bir tweet daha atarak kovulma olayının detaylarını yeni öğrendiğini bildirir, hata yaptığını kabul eder ve bu yanlışlıktan dolayı özür diler.
 
9. Dane Deutsch
 
Wisconsin Senato Adayı Dane Deutsch, 2010 Mart ayında attığı  ''Hitler ve Lincoln ikisi de güçlü liderler. Lincoln'ün karakteri onu müthiş bir lider yaptı'' tweeti yüzünden büyük tepki çekmişti.
 
8. Alec Baldwin
 
Ünlü aktör Alec Baldwin, hamile eşi Hilaria Baldwin'le ilgili haber yapan bir gazeteciye Twitter'da öfke saçması büyük tepki toplandı. Gay olan İngiliz gazeteciye homofobik mesajlar atan Baldwin, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını kapattı. Gazeteci, James Gandolfini'nin cenazesine katılan Hilaria Baldwin'in kendi reklamını yaptığını iddia etmişti. 
 
7. Roland Martin
 
Geçtiğimiz yıl CNN çalışanı Roland Martin'in attığı bir tweet onu işinden etti. Martin, Twitter’daki mesajında, “Eğer Super Bowl partisinde David Beckham’ın H&M iç çamaşırlarından etkilenen birine rastlarsanız, onu erkekten saymayın” ifadesini yazınca kovuldu. 
 
CNN yorumcusu, gelen büyük tepki nedeniyle daha sonra geri adım atıp, kişisel internet sitesinden bir özür mesajı yayımladı, “gerçekten çok üzgün” olduğunu söyledi. Ancak bu özür, CNN yöneticileri için yeterli olmadı. Kanaldan yapılan açıklamada, 
 
Martin’in tespitlerinin “son derece talihsiz ve saldırgan” olduğu vurgulandı ve Martin’in açığa alındığı duyuruldu. 
 
6. Associated Press
 
Associated Press'in geçtiğimiz aylarda Twitter hesabının hackenmesi skandala neden olmuştu. 
 
Uluslararası haber ajansı AP'nin twitter hesabından Beyaz Saray'da iki patlama olduğu ve ABD Başkanı Barack Obama'nın yaralandığına dair bir tweet attı. Ancak daha sonra AP'nin Twitter hesabının hackerlar tarafından ele geçirildiği ve tweet'te belirtilen haberin yalan olduğu ortaya çıktı.
 
Sahte haber borsada büyük bir etki yapmış Dow Jones endeksi AP tweet'i yalanlayana kadar yaklaşık 100 puan düşmüştü.
 
5. Anthony Weiner
 
Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili eski üyesi Anthony Weiner, 2011 yılında Twitter üzerinden gönderilen müstehcen foto sonrası istifa etmişti.
 
Evli Weiner'ın 21 yaşındaki bir kadınla çekilen müstehcen bir fotosunu tweetlemesinin ardından Weiner, istifa ettiğini duyurdu.
 
4. Kenneth Cole
 
Ünlü tasarımcı Kenneth Cole, 2011 yılında Mısır’da çıkan ayaklanmalar üzerine Twitter hesabından “Kahire’de milyonlar ayaklanmış. Duyduğumuza göre yeni ilkbahar koleksiyonumuzun online mağazamıza geldiğini öğrenmişler” yazmış, tüm dünyadan tepki görmesi üzerine özür açıklaması yapmıştı.
 
3. Meghan McCain
 
Babası John McCain'in başkan seçilmesi için kampanyada çalışan 24 yaşındaki Meghan’ın 2009 yılında Twitter’a koyduğu derin dekolteli fotoğrafı Twitter kullanıcılarının ve John McCain’e oy vermiş Cumhuriyetçi kesimlerin tepkisini çekti. Binlerce Twitter kullanıcısından olumsuz eleştiriler gelmesinden sonra Meghan, "Sadece eğlenmeye çalışıyordum" diyerek, hesabını kapatmayı düşündüğünü söyledi.
 
2. Courtney Love
 
Kurt Cobain in karısı, The Hole vokali Courtney Love Nirvana’nın davulcusu, eski eşi Cobain’in grup arkadaşı Dave Grohl’u kızları Frances Bean’e asılmakla suçlamış, Grohl’un sözcüsü ‘linin arasında  birşey olmasının söz konusu olmadığını, bu yakıştırmanın çirkin olduğunu söylemişti. Love’a en büyük tepkiyi 19 yaşındaki kızı Frances verdi. Twitter sayfasına ” Annemin benimle ilgili son yazdıkları çok  çirkin. Twitter annemi yasaklamalı!” diye yazmıştı.
 
1. Paraskevi Papachristou
 
Yunan üç adım atlamacı Paraskevi Papachristou, geçen sene Twitter hesabından yaptığı ırkçı yorumlar nedeniyle Olimpiyat kafilesinden çıkartıldı.Hesabından “Yunanistan’da o kadar Afrikalı var ki Batı Nil sivrisinekleri en azından ev yapımı yemek yiyebilecekler” yazan Yunan atlet tartışmalara yol açtı. Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Isidoros Kouvelos üç adım atlamacının artık takımda kalmasının uygun olmadığını belirterek, “Olimpiyat’ın temel değerlerine saygı göstermedi bu yüzden kafileden çıkarıldı. Bir hata yaptı ve hayatta hatalarımızın sonuçlarına katlanırız” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.08.2013 09:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol