“TÜRKİYE'Yİ MAHVEDİYORLAR“

New York Times gazetesi editörü Adrew Fınkel, ''Türkiye'yi yıkıp, mahvediyorlar'' başlığıyla kaleme aldı.

23 Temmuz 2013 Salı 11:17
“TÜRKİYE'Yİ MAHVEDİYORLAR“

 New York Times Gazetesi editörü Adrew Fınkal, Ulaştırma Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye ’nin en büyük raylı toplu ulaşım ağını oluşturan Marmaray ve Metro projeleri kapsamında Yenikapı'nın yıkılmasını eleştiren bir yazı yazdı.  

Fınkal Marmara denizi boyunca devam eden hattın en önemli tarihi yerlerden biri olduğunu belirtti ve haberi ''Türkiye'yi mahvediyorlar'' başlığıyla kaleme aldı.

2004’te başlayan arkeolokların başladığı kazılarda Osmanlı ve Bizans mimari yapıların yanı sıra Thedosius Limanı'nında keşfedildiğine ve burada 36 adet batık gemi bulunduğuna dikkat çeken New York times editörü Yenikapı'nın Akdeniz çevresinde Ortaçağdan kalıntılar bulunduran tek yer olduğunu belirtti.
 
Fıkel NY Times'da yayınlanan yazısında ''İstanbul şu anda 4. haçlı seferlerinde olduğundan daha fazla tahrip ediliyor. Dünyadaki bir çok büyük metropol gibi, İstanbul’da da altyapı gereksinimleri için antik bulguların olduğu yerler harap ediliyor'' ifadelerine yer verdi.
 
Projeye ilk başlandığında metro sistemin yapılma süracince çıkan tarihi bulguların, arkeolojik parkın vitrinine konulmasına karar verilmişti. Bunun için dünya çapında mimarlık gruplarının katıldığı bir proje yarışması düzenlenmişti. Daha sonra bu proje iptal edildi ve yerine 800.000 kişi alabilecek bir miting alanı inşa edilmesine karar verildi. 
 
Fıkel, bu anlayışı anlamanın çok güç olduğunu, böylesine önemli bir alana miting alanı yaparak İstanbulu mahvettiklerini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.07.2013 13:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol