TÜRKİYE'Yİ DÜNYA'YA REZİL ETTİLER!

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesini öngören AVM projesini protesto eden göstericilere yönelik sert müdahale dünya basınında geniş yer aldı

31 Mayıs 2013 Cuma 16:31
TÜRKİYE'Yİ DÜNYA'YA REZİL ETTİLER!

 İngiliz BBC, Fransız Le Monde, CNN gibi birçok uluslararası basın kuruluşu İstanbul'da halkın Gezi Parkı'nın yıkılmaması için bir araya geldiğini, yüzlerce güvenlik görevlisinin katılımıyla barışçıl göstericilere müdahale edildiğini yazdı. 

Dünya basını Gezi Parkı'nda, buldozerlerin önüne geçen, sloganlar atan, gece nöbete kalan yüzlerce eylemcinin, polis tarafından sabaha karşı 05.00'te gaz bombası ve tazyikli suyla dağıtıldığından bahsetti.

'YARALILARIN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI'

Yabancı basın, Türk polisinin, Gezi Parkı'ndaki protestoculara gaz ve su sıktığını; göstericilerin yaralandığını yazdı. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve gazeteci Ahmet Şık’ın yaralandığı da vurgulandı. Taksim'deki göstericilerin yaralı halde fotoğrafları yayınlandı.
'BARIŞÇIL PROTESTOCULAR YARALANDI'
Uluslararası Af Örgütü ise, ''Barışçıl göstericilere yönelik artan polis şiddeti ciddi yaralanmalara sebep oluyor. Aşırı güç kullanımı durdurulmalı'' uyarısında bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.05.2013 16:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol