TÜRK ORDUSU SURİYE'YE GİRECEK!

"Türk ordusu Suriye’de tampon bölge kuracak"... Bu iddia çok konuşulur...

31 Mayıs 2011 Salı 13:50
TÜRK ORDUSU SURİYE'YE GİRECEK!

 İngiliz gazeteci Robert Fisk, Esad’ın kendilerine yalan söylemesine çok öfkelenen Ankara’nın olası bir iç savaşta mülteci akınına engel olmak için Suriye’ye girerek tampon bir bölge oluşturmayı planladığını yazdı

İngiliz The Independent gazetesinin deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, dün bölgede yaşanan isyan hareketini yorumladığı yazısında Türk yetkililerden aldığı bilgiler doğrultusunda Genelkurmay’da hazırlanan “tampon bölge” planını aktardı. Fisk, Suriye’den gelebilecek bir mülteci akınından kaygılanan Ankara’nın bu ülke içerisinde bir güvenli bölge oluşturmayı planladığını yazdı. 65 yaşındaki gazeteci, Ortadoğu’nun geleceğinin Amerikan etkisi olmadan şekilleneceğini kaydederek bu noktada Türkiye’nin önemine dikkat çekti ve Suriye lideri Beşar Esad ile Türk yetkililer arasında geçen görüşmeleri şöyle aktardı:

2 kez sözünü tutmadı

Türkiye, Beşar Esad’a karşı çok öfkeli. Çünkü, Esad’ın kendilerine askerleri sokaktan çekme, reform ve demokratik seçim sözü vermesine rağmen bu sözünü iki kez tutmadığını söylüyorlar. Türk hükümeti isyan hareketinin başlamasının ardından iki kez Suriye’ye delegasyon gönderdi. Türkler’e göre, Esad, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendisini ikinci ziyaretinde yalan söyledi. Suriye lideri, ülkenin güneyinde katliamlara imza atmakla suçlanan erkek kardeşi Mahir’e milis güçlerini Suriye sokaklarından çekmesi çağrısında bulunacağı sözünü verdi. Ancak bunu yapmadı, işkenceciler işlerini yapmaya devam etti.

Kamışlı’dan girecekler

Şimdi Türk hükümeti, 1991 Körfez savaşından sonra Iraklı Kürtlerin göçünde olduğu gibi bir mülteci dalgasının tekrarlanmasından endişe duyuyor. Bu nedenle Türk generaller Suriye’ye birkaç tabur göndererek, güvenli bölge oluşturacak bir operasyon hazırladı. Türkler, Suriye’de katliamdan kaçanlara bu ülkede güvenli bölge sağlayacak. Türk ordusunun Kamışlı’dan Suriye’ye girip Deir El Zour bölgesine doğru ilerleyerek ülkenin kuzeydoğusunu içine alacak tampon bölge oluşturması planlanıyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol