TÜRK DÜŞMANI SARKOZY'DEN 'SOYKIRIM' MİRASI

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Milli Eğitim eski Bakanları Xavier Darcos ve Luc Chatel döneminde başlatılan ‘tarih kitaplarında revizyon’ çalışması çerçevesinde, Fransa toplumunda derin tartışmalara yol açan ‘Ermeni soykırımı’ tarih kitaplarına girdi.

26 Ağustos 2012 Pazar 15:30
TÜRK DÜŞMANI SARKOZY'DEN 'SOYKIRIM' MİRASI

 Milli eğitim eski bakanları, 1910’dan günümüze kadar yaşanan tarihi olayları anlatan ortaokul 4’üncü sınıf tarih kitaplarının revize edilmesi için çalışmalara başlamıştı. 

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Eğitim Bakanı Vincent Pellion’un da değiştirmediği yeni düzenlemeye göre, bu sene okutulacak tarih-coğrafya kitapları yenilendi.
Kitaplardan Fransız generaller Foch ve Joffre çıkartılırken, Ermeni soykırımı, Cezayir’in bağımsızlığı ve 2. Dünya Savaşı sırasında Fransızlar tarafından esir alınan Alman muhalif ressam Otto Dix’e geniş yer verildi.
TÜRK AİLELERE SORUN OLABİLİR
Yeni düzenleme Fransa'da yaşayan 500 bin Türk ailenin okula giden çocukları için sorun yaratabilir.
2010 yılında Strasbourg yakınlarındaki bir ortaokulda 'Ermeni soykırımı oldu' başlıklı bir ödev hazırlanması istenen bir Türk genci, 'soykırım' terimini kabul etmediği için okuldan atılma noktasına gelmişti.
Kamuoyunun tepkisi nedeniyle okul yönetimi, bu kararından geri adım atmıştı.
Yeni uygulama ile buna benzer pek çok olayın yaşanmasından endişe ediliyor.
Birkaç versiyon halinde basılan yeni kitaplarda, iki sayfada yer alan "Ermeni Soykırımı" ünitesinde yer alan başlıklar:

 

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol