Trump Yine Tehdit Etti!

ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili yeni bir tweet daha attı.

10 Ekim 2019 Perşembe 16:54

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin düzenlediği "Barış Pınarı Harekatı" üzerine açıklamada bulunan Trump, harekatı yakından takip ettiğini ifade etti. "Türkiye ve Kürtlerle iletişim halindeyim" diyen Trump, "Türkiye kurallara göre hareket etmezse onları ağır finansal yaptırımlarla vururum" tehdidinde bulundu.

Trump'ın açıklaması şöyle:
“Türkiye uzun süredir Kürtlere saldırma planını kuruyordu. Uzun süredir savaşıyorlar. Bölgede herhangi bir ABD askeri bulunmuyor. Sonu gelmeyen savaşları bitirmeye çalışıyorum. Türkiye ve Kürtlerle iletişim halindeyim. Bir taraf bölgeye asker göndermemizi ve savaşaı tekrar başlatmamızı istiyor. Türkiye NATO üyesi. Türkiye kurallara göre hareket etmezse onları ağır finansal yaptırımlarla vururum.”

KARARINI SAVUNDU!

Öte yandan Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında da Trump, Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunarak, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti." dedi.

Ayrıca YPG için doğrudan PKK ifadesini kullanan Trump, önceki ABD Başkanı Barack Obama dönemine atıfta bulunarak, "Obama döneminde olduğu gibi Türkiye'nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığını da "en kötü hata" olarak nitelendirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.10.2019 17:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol