Trump'ın Evine Baskının Sebebi Belli Oldu

Amerika Birleşik Devletleri, Donald Trump yüzünden tarihinde ilk defa bir Başkan'ın evinde arama yapılmasını konuşuyor. FBI'ın Trump'ın evini basma nedenini ise Tele1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat açıkladı.

09 Ağustos 2022 Salı 13:03
Trump'ın Evine Baskının Sebebi Belli Oldu

Seçimi Joe Biden'e kaybeden ABD'nin uslanmaz isimlerinden Donald Trump FBI şoku yaşıyor.

Federal Soruşturma Bürosu FBI, Trump'ın lüks evine baskın yaptı. Gazeteci Yılmaz Polat, “Trump devletin gizli belgelerini evine götürmekle suçlanıyor” dedi.

AMERİKAN TARİHİNDE BİR İLK

Amerikan tarihinde bugüne kadar tek bir Başkan'ın evinin aranmadığını, yaşananların büyük bir sürpriz olduğunu vurgulayan Polat, “ Trump başkanlığı kaybettikten sonra aleyhine davalar açıldı. Birçok dava var Trump’la ilgili. Bu davalar sadece mahkemelerde değil, Amerikan Kongresi’nde soruşturma komisyonları var. Trump’ın diğer evlerinde de arama yapılacak. Bugünkü FBI’ın aramalarına neden olan konu bu. Florida’daki evindeki kasalarda yapılan arama Adalet Bakanlığı kararıyla oldu. Evine bir miktar gizli belgeleri götürmekle suçlanıyor ama konu çok net değil. Ne kadar belgeye ulaşıldı henüz net değil. Amerikan yasalarına göre hiçbir başkan evine gizli kayıtları, devlet kayıtlarını götüremez ya da yok edemez” dedi.

Son dakika | ABD eski başkanı Donald Trump'ın evine baskın! - Son Dakika  Haberler

TRUMP'IN DERDİ YENİDEN ADAY OLMAK

Donald Trump'ın başkanlık için yeniden aday olmak istediğine işaret eden Polat, " Kendisini yeniden başkan adayı görüyor ve çalışmaları var. Şimdi yeni yazılı açıklama yapmış. Demokratların başkanlığını önlemeye çalıştığını söylüyor. Ancak aday olsa bile seçimleri kazanma şansı çok düşük" ifadelerini kullandı.
 

Trump'ın Evine Baskın: ABD 3. Dünya Ülkesine Döndü | Paratic

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.08.2022 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol