TAZMİNAT TAMAM AMA DİĞERİ...

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Türkiye ile İsrail arasında yapıldığı ortaya çıkan gizli görüşmelerin tek bir noktada düğümlendiğini açıkladı.

24 Haziran 2011 Cuma 13:32
TAZMİNAT TAMAM AMA DİĞERİ...

 Gazete, bizzat İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu tarafından atanan Ya’alon’a İsrail’in BM Temsilcisi Josef Ciechanover’ın, Sinirlioğlu’na ise Özdem Sanberk’in eşlik ettiğini duyurdu.

Haaretz’in iddiasına göre, İsrail tarafı geçen Mayıs ayındaki kanlı Mavi Marmara baskını sırasında ölen dokuz Türk’ün ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti. Ancak İsrail tarafı, Türkiye’nin ikinci talebi olan özür dilemeye yanaşmıyor. İsrail bunun yerine ölümler için “üzüntülerini” bildirmeyi önerdi.

Gazete, taraflar arasındaki gizli görüşmelerin son olarak bu noktada tıkandığını öne sürdü.

Gizli görüşmelere katılan Ciechenover ile Sanberk, Mavi Marmara olayını araştırmak üzere BM nezdinde kurulan komisyonda görev yapıyor.

Haaretz, Türkiye ile İsrail arasındaki gizli görüşmelerin zaman zaman iki ayrı kanaldan birden yürütüldüğünü ileri sürerek, Sinirlioğlu ve Ya’alon’un görüşmeleri dışında, Sanberk ve Ciechenover’ın iki taraf arasında mesaj alışverişi görevini yürüttüklerini yazdı.

Haaretz, görüşme haberlerinin İsrail dışişleri yetkilileri tarafından bizzat doğrulandığını kaydederken, Türk tarafının Mavi Marmara olayından beri üçüncü kez yapılan bu uzlaşma girişiminin medyaya sızdırılmasından son derece rahatsız olduğunu bildirdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol