SURİYE'YE MÜDAHALE YOK!

Türkiye’ye yerleştirilecek patriotları komuta eden NATO Komutanı Amiral James George Stavridis, Belçika’nın Mons şehrindeki NATO karargahında patriot füzeleri hakkında konuştu.

21 Aralık 2012 Cuma 12:56
SURİYE'YE MÜDAHALE YOK!

 Suriye’nin büyük ölçüde füze envanterine sahip olduğuna dikkat çeken NATO Komutanı Amiral James George Stavridis, Suriye’den Türkiye’ye fırlatılması muhtemel bu füzelere karşı ‘patriotlar’ın en iyi müdafaa vasıtası olduğunu söyledi. Türkiye’nin güneyine yerleştirilecek olan bu füzelerin tamamen savunma maksatlı olduğunu tekrarlayan Stavridis,Suriye’nin elinde SCUD füzelerinin bulunduğu ve NATO’nun Türkiye’ye yerleştireceği 6 Patriot takımının ABD, Almanya ve Hollanda gibi 3 NATO ülkesinden toplam 1200 NATO askeri ile birlikte Türkiye’nin güneyinde farklı bölgelere yerleştirileceğini ifade etti.

NATO ile Türkiye arasında füzelerin tam olarak nereye yerleştirileceği noktasında henüz tam bir karar alınmadığına temas eden Stavridis, “tahminen bu tehdide en yakın olan sınır bölgelerine yakın yerlerde gerçekleştirilecektir” dedi. NATO’nun Suriye’ye herhangi bir müdahale niyetinde olmadığına dikkat çeken NATO Komutanı, “ancak her müttefikimizin emniyetini temin etmek için NATO sınırlarını korumak vazifemizdir” dedi. 28 NATO üyesi ülkenin Türkiye’yi bu noktada desteklediğini ifade eden Stavridis, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Patriotlar savunma maksatlı füzeler ancak SCUD füzeleri gibi herhangi bir düşman taarruzunda rakip füzeleri imha edebilecek hacimdedirler. Bu tarz bir harp tertibatı alma işini daha önce 2003 senesinde Hollandalı müttefiklerimiz Türkiye’de gerçekleştirmişlerdi. Şimdi yapılacak olan bu füze yerleştirme işi de Türkiye’yi Suriye’den gelebilecek herhangi bir tehdide maruz kalmamak ve Türk şehirlerimiz ile insanlarımızın emniyetini sağlayacak bir askeri tedbir olacaktır.”
Patriotların Türkiye’de harp tertibatına sokulma operasyonunun komutanı olan Stavridis, “Füzelerin mevzilendirilme işini idare ediyorum. Emir komuta zincirini buradan, Belçika’dan idare ediyorum. Bu işi Almanya’daki Ramstein Hava İdare Komutanlığı üzerinden gerçekleştiriyoruz. Tabii ki operasyon Türk Hava Kuvvetleri ve Türkiye’nin güneyindeki partiot komutanları ile tam işbirliği içerisinde yürütülüyor. Şu an ABD, Almanya ve Hollanda’da Türkiye’ye yerleştirilecek patriotlar üzerindeki çalışmaların büyük kısmı tamamlanmış vaziyette” dedi. Stavridis, Ocak ayında patriotların Türkiye’de işler hale geleceğini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol