Suriye'de Savaş Bitiyor, Olan Türkiye'ye Oldu!

Suriye’de Esad rejimi ile muhaliflerin korona virüs salgını sonrası Cenevre’de masaya oturmak için anlaştıkları açıklandı.

28 Mayıs 2020 Perşembe 05:55
Suriye'de Savaş Bitiyor, Olan Türkiye'ye Oldu!

Salgın sonrası Esad rejimi ile muhalifler Cenevre’de masaya oturmak için anlaştılar.

Milli gazetede yer alan habere göre, Birlemiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen flaş bir açıklama yaparak Suriye’de barışa doğru bir adım atıldığını ifade etti.

Yıllardır süredir çatışma ve savaşın sona erebileceğinin sinyalini veren Pedersen, “Salgın izin verdiği zaman Suriye yönetimi ve muhalifler Cenevre’de masaya oturarak anayasa için müzakere etme konusunda anlaştı” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELER YÜZ YÜZE OLACAK

İnternet üzerinden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pedersen, bu toplantının tarihi ile ilgili bir açıklama yapmazken, video konferans yöntemiyle yapılamayacağını da vurguladı.

Pedersen yaptığı açıklamada “Yaşanan sakinlik taraflar arasındaki çok derin güvensizlik duygusunun iyileşmesi için bir fırsat olabilir” dedi.

“ABD VE RUSYA'DAN YARDIM İSTEDİ AMA”

Pedersen  Suriye'deki iç savaşın bitmesini istemeyen ABD ve Rusya’nın da barış için duruma müdahale etmesini ve yardımda bulunmasını isterken uzmanlar savaşın kaderinin bu iki ülkeye bırakılmaması görüşünde.

Uzmanlar bu iki ülkenin Orta Doğu'da terör örgütleri üzerinden siyaset yaptığını bunun sonucundada binlerce kadının ve çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor.

RESMİ RAKAM 3 MİLYON 649 BİN...
Türkiye'de yaşayan Suriyeliler, son yıllarda kamuoyunun en fazla tartıştığı konular arasında yer alıyor.

Türkiye'de kayıtlı olarak 3 milyon 649 bin 750 Suriyeli yaşıyor.

Bu rakam 2011'den bu yana her yıl artıyor.

Geçici koruma statüsüyle Türkiye'de bulunanlar dışında bir de oturma izni ile Türkiye'de bulunan Suriyeliler var.

Bu kesim, ekonomik durumu nispeten daha iyi olan Suriyelilerden oluşuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre Türkiye'de 2 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla 92 bin 280 Suriyeliye vatandaşlık verilmiş durumda.

Kızılay ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP) bu yıl yayımladığı Türkiye'deli Mülteciler: Geçim Kaynakları Araştırması Sonuçları raporuna göree düzenli işi olmayan mülteciler ayda 1058 TL, düzenli işi olan mülteciler ise 1312 TL alıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2020 06:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol