SURİYE'DE SAVAŞ BİTİYOR...

Suriye’de savaşın sonu geliyor! ÖSO Esad’a teslim oldu

21 Şubat 2014 Cuma 15:07
SURİYE'DE SAVAŞ BİTİYOR...
Suriye’de ilk ateşkes. Şam’ın Babila kasabasında, Suriye ordusu askerleri, Özgür Suriye Ordusu ile ateşkes yaptı. Suriye’de yaklaşık 140 bin kişinin hayatını kaybettiği iç savaşın sona ermesi için ilk ciddi adım Şam’ın Babila kasabasında atıldı. Suriye Devleti ordusu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yanlıları ateşkes yaptı. Kasabaya uyguladıkları ablukayı kaldıran Suriye Ordusu askerleri, muhaliflerin teslim olmasının ardından Babila’ya giriş yaptı.
Balkonlara çıkan siviller, “Bir Suriye, tek Suriye” şeklinde slogan attı.
Birkaç gün önce birbirleriyle savaşan taraflar bu sefer birbirleriyle tokalaştı; hatta bazıları şakalaştı. Babila’daki ateşkesin ardından Kudasya, Moadamiyet el-Şam, Barzeh, Bet Şahim ve Yelda kasabaları ile Yermuk Mülteci Kampında da silahlar sustu.
Başkent Şam’ın Babila kasabasında bir yıl önce başlayan çatışmaların sona ermesinin ardından, Suriye Ordusu askeriyle Özgür Suriye Ordusu, 6 kasaba da ateşkes yaptı. Babila’ya giren rejim askerleri, birkaç gün önce çatıştıkları muhaliflerle el sıkıştı.
Ürdünlü Selefiler de dönüyor
Suriye’de silahlı gruplarla birlikte yönetime karşı savaşan Ürdünlü selefîlerin, ülkelerine dönüş eğiliminde olduğu bildirildi. Reyu’l-Yovm gazetesinin Ürdünlü selefi kaynaklardan elde ettiği belgelere dayandırdığı haberine göre Ürdünlü selefiler bir yıpratma savaşına dönüşen Suriye’deki savaştan kısa sürede sonuç alınmayacağını düşünerek Suriye’yi terk etmeye hazırlanıyor.
İki yıldan fazla bir süredir Suriye’nin Ürdün sınırındaki bölgelerinde bulunan Ürdünlü selefîlerin büyük bir bölümü, döndüklerinde Ürdün güvenlik güçleri tarafından tutuklanmaktan korktukları için dönüşü erteliyorlar.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.02.2014 15:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol