Sri Lanka'da Başbakan İstifa Etti

Sri Lanka'da ekonomik krizin ardından başlayan protestolar haftalardır sürüyor. Hükümet yanlıları protestoculara saldırdı, Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etti.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 16:21
Sri Lanka'da Başbakan İstifa Etti

Sri Lanka'da ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı nedeniyle başlayan protestolar haftalardır devam ediyor.

Bugün başkent Colombo’da hükümet yandaşları, başkanlık ofisinin önünde bir aydır kamp kuran protestoculara taş ve sopalarla saldırdı. Polis, güvenlik şeridini geçerek protestoculara saldıran hükümet yandaşlarına göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 78 kişinin yaralanması sonucu, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa istifa etme kararı aldı.

Daha önce iki dönem Devlet Başkanı olarak görev yapan 76 yaşındaki Rajapaksa'nın, istifa mektubunu kardeşi olan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’ya sunduğu belirtildi. 

1948'de İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasından bu yana en kötü ekonomik krizin görüldüğü Sri Lanka'da gıda, akaryakıt sıkıntısı ve elektrik kesintileri yaşanıyor. Hayat pahalığını protesto eden göstericiler, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifasını talep ediyor. Rajapaksa ise istifa etmeyi reddediyor. 

Sri Lanka hükümeti geçtiğimiz ay Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) yardım talep etmişti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.05.2022 16:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol