'Şort Giyen Kadınların Kafaları Kesilmeli'

Yobazlık dünyanın her yerinde sınır tanımıyor. Fas’ta gönüllü bir projede çalışan Belçikalı kadınlardan oluşan bir grup şort giydikleri için sosyal medyada İslamcı muhafazakarların hedefi oldu.

11 Ağustos 2019 Pazar 07:45

Bir ilkokul öğretmeni sosyal medyada “kadınların başının kesilmesi” çağrısında bulunurken muhafazakar İslamcı Adalet ve Kalkınma Parti’nin üyesi bir Senatör parlamentoda olayı gündeme getirerek  “Avrupa’daki inşaat çalışmaları hiç mayoyla yapıldı mı?” dedi.

Fas’ın güneydoğu bölgesinde Taroudant ilinin küçük bir kasabasında gerçekleşen olayda kadınlar, Kuzey Afrika’da 14 senedir insan hakları ile ilgili projeler yürüten Belçika merkezli örgüt Board gönüllüsü olarak sokak inşaatında çalışıyorlardı. Yazın gönüllü olarak örgüt bünyesinde Fas’a gelen kadınlarının sokak inşaatında şortlu fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması üzerine eleştiri dozunu aşan tepkilerle karşılaştılar.

Senatör Ali El Asri fotoğraflar için “Avrupa’da mayo ile mi inşaat işlerinde çalışıyorlar” yorumunu yaptı. Bir okul öğretmeni ise “kesinlikle haklısınız başları kesilmeli” yorumunu yaptıktan sonra görevden alındı. Kadının sosyal medya hesabındaki paylaşımları nedeniyle tutuklandığı açıklandı.

Kadınlar için sosyal medyada destek eylemleri de düzenlendi. YES WE SHORT!, “Herkese şort” başlığını taşıyan sosyal medya eyleminde kadınlara destek verildi.

Benzer yobazlıklar maalesef Atatürk Türkiyesi olmaktan çıkarılmaya çalışılan ülkemizde de sözkonusu olmakta. Şort giyen kadınların başları kesilmeli diyen bu yobaz takımı gibi ülkemizde de ne yazık ki 'hamileler sokağa çıkmamalı', 'anne oğluyla evlenebilir' gibi skandal sözlere sıklıkla rastlanıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.08.2019 07:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol