SON İSTEĞİ NE OLDU?

İran'da kendisine tecavüze kalkıştığını söylediği eski bir istihbaratçıyı öldürmekle suçlanan Cebbari'nin son isteği bakın ne oldu.

27 Ekim 2014 Pazartesi 18:10
SON İSTEĞİ NE OLDU?

 İran, 26 yaşındaki kadın mahkum Melayeri Cebbari hakkında verilen tartışmalı idam kararını tüm uluslararası çağrıları hiçe sayarak cumartesi sabaha karşı infaz etti.

2007'de kendisine tecavüze kalkıştığını söylediği eski bir istihbaratçıyı kasten öldürmekten tutuklanan ve 2009'da idama çarptırılan 26 yaşındaki Reyhaneh Cebbari, şafakta Recayi Şehr Hapishanesi'nde asıldı.

"TOPRAĞIN ALTINDA ÇÜRÜMEK İSTEMİYORUM"
Cebbari, annesine mesajında son dileğini de iletti. Genç kadın, "Toprağın altında çürümek istemiyorum" ifadesini kullanarak annesinden yetkililerle görüşüp organlarını bağışlamasını istedi. Cebbari şunları yazdı: "Lütfen mahkemeye başvur ve onlara dileğimi ilet. Ben asılır asılmaz kalbim, böbreklerim, gözlerim bağışlanabilecek tüm uzuv ve organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Organlarımın nakledildiği kişilerden ne bir buket ne de dua bekliyorum"
KAMPANYALAR SONUÇ VERMEDİ
İran'da sanatçıların başını çektiği pek çok grup dünyada Uluslararası Af'ın başını çektiği pek çok örgüt, ölüm cezasının bozulması ve yeniden yargılanması için kampanya yürüttü. Cinayet soruşturmasında pek çok soru işareti olduğu, genç kadının büyük baskı altında ifade verdiği, uzun süre avukatıyla görüştürülmediği, sonra avukatının değiştirildiği ve adil yargılanmadığına dikkat çekildi. BM iki yıllık yargı sürecinin kusurlarla dolu olduğunu belirtti. Genel kanı, maktülün eski istihbaratçı olmasının yargı sürecini etkilediğiydi. İran yargısı şeriat çerçevesinde Sarbandi ailesine defalarca af çağrısı yaptı, ama aile "Cebbari doğruyu söylemeden olmaz" diyerek reddetti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.10.2014 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol