SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ GİBİ...

Rusya Federasyonu Konseyi’nin, Ukrayna topraklarında Rusya silahlı kuvvetlerinin kullanılması talebini kabul etmesi üzerine, ABD Başkanı Barack Obama, Putin’i arayarak telefon görüşmesi yaptı.

02 Mart 2014 Pazar 12:41
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ GİBİ...

  Rusya Federasyonu Konseyi’nin, Ukrayna topraklarında ülkede düzen sağlanıncaya kadar Rusya silahlı kuvvetlerinin kullanılması talebini kabul etmesi üzerine, ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Putin’i arayarak telefon görüşmesi yaptılar.

OBAMA İLE PUTİN 90 DAKİKA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Kremlin’in resmi internet sitesinde verilen bilgiye göre Barack Obama’nın isteği ile gerçekleşen ABD ve Rusya liderlerinin telefon görüşmesinin ana konusu Ukrayna oldu. İki lider Ukrayna’da yaşanan krizi 90 dakika boyunca detaylı olarak görüştü. Obama’nın, Ukrayna topraklarında Rusya silahlı kuvvetlerinin kullanılması planlarından endişe duyduğunu belirtmesi üzerine Putin, aşırı milliyetçi unsurların ve kışkırtmaların Kiev yönetimi tarafından teşvik edildiğine dikkat çekti.

Başkan Obama Putin’e, Rusya’nın Kırım’a asker sokarak uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini söyledi.  Beyaz Saray ve Kremlin arasındaki bu konuşma pek çok bakımdan Soğuk Savaş döneminden bu yana bir ilk olma özelliği taşıyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.03.2014 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol