SEKS KÖLESİ KADINLARIN GÖRÜNTÜLERİ...

2. Dünya Savaşı'nda Japonya ordusunun seks kölesi olarak çalışmaya zorladığı kadınlara ait ilk video ortaya çıktı. Güney Koreli uzmanlar görüntülere ABD'ye ait arşivlerde ulaştı.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 23:31
SEKS KÖLESİ KADINLARIN GÖRÜNTÜLERİ...

Güney Kore, II. Dünya Savaşı’nda Japon askerleri için kölesi olarak çalışmaya zorlanan kadınlara ait olduğu belirtilen ilk hareketli görüntünün bulunduğunu açıkladı. BBC Türkçe’nin haberine göre Japonya, kölesi yaptığı Güney Koreli kadınlar için tazminat ödeyecek.

Savaş sırasında Çin’in Yunnan bölgesinde bulunan ABD ve Çin askerlerince çekilen 18 saniyelik siyah beyaz görüntüyü, Güney Kore’deki Seul Ulusal Üniversitesi’nden araştırmacılar ABD’deki arşivleri incelerken buldu.

1944 tarihli görüntülerde ayakları çıplak olduğu görülen 7 kadın Çinli bir askerle konuşuyor. Çoğu Güney Kore’den olan ancak aralarında Çin, Endonezya, Tayvan, Filipinler ve diğer ülkelerden kadınların da olduğu köleleri hakkında daha önce sadece tanık anlatımları ve fotoğraflar bulunuyordu. Güney Koreli aktivistlere göre II. Dünya Savaşı’nda yaklaşık 200 bin kadın, askerler tarafından kölesi olarak kullanıldı.


 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol