Rusya'dan Şok 'Nükleer Silah' Tehdidi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 34. güne girilirken, dünyanın gözü İstanbul'da kurulan barış masasında. Tarihi müzakere öncesi ABD medyasına konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın nükleer silah kullanma ihtimaline yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

29 Mart 2022 Salı 10:56
Rusya'dan Şok 'Nükleer Silah' Tehdidi!

Peskov, "Bizim çok net bir güvenlik konseptimiz var. Bunda da ülkemizin varlığının tehdit edilmesi durumunda nükleer silah kullanacağız" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov bir ayı aşkın bir süredir devam eden savaş ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bugün Ukrayna ve Rusya'nın müzakerecilerinin İstanbul'da bir araya gelmesinden önce ABD medyasına konuşan Peskov bir süredir gündemde olan "Rusya'nın nükleer silah kullanma" ihtimali ile ilgili de konuştu.

"BİZİM ÇOK NET BİR GÜVENLİK KONSEPTİMİZ VAR"

Peskov, "Bizim çok net bir güvenlik konseptimiz var. Bunda da ülkemizin varlığının tehdit edilmesi durumunda nükleer silah kullanacağız" dedi. Peskov, Moskova'da kimsenin nükleer silah kullanmayı düşünmediğini ve hatta nükleer silah kullanmayı düşünme fikrini bile aklına getirmediğini vurguladı.

RUS YETKİLİLER SİNYALİ VERMİŞTİ

Son dönemde Rus yetkililer nükleer silah kullanılabileceğinin sinyalini vermiş ve bu tür açıklamalarda bulunmuştu. PBS'e demeç veren Peskov, "Ukrayna'daki özel askeri operasyonumuzun hedeflerini gerçekleştireceğine dair hiç şüphemiz yok. Elbette bu operasyonun herhangi bir sonucu elbette nükleer silah kullanmaya sebep yaratmıyor" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.03.2022 11:06
Anahtar Kelimeler:
RusyaPutinNükleer Silah
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol