RUBİN YİNE ERDOĞAN'I HEDEF ALDI!

Neocon Rubin, TSK’nın ABD ve NATO karşıtı duyguları bilinçli olarak desteklediğini belirtti

04 Şubat 2018 Pazar 23:35

FETÖ’ye desteğiyle tanınan eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin’in, 30 Ocak 2018 günlü Washington Examiner gazetesinde bir yazı yayımlandı. Rubin, “Türkiye’deki ABD’liler olası suikast tehlikesiyle karşı karşıya” başlıklı yazısında ABD’nin uzun yıllardan beri Türk Ordusu’nun ortağı olduğuna dikkat çekti. Rubin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Amerika ve NATO karşıtı duyguları desteklemeye bilinçli olarak karar verdiğini söyledi. Rubin, Türk Ordusu’nu en çok etkileyen üç ismin Cumhurbaşkanı Baş Danışmanlarından Adnan Tanrıverdi ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile birlikte Doğu Perinçek olduğunu belirtti.

KOMUTA KADEMESİNDE EN ETKİLİ KİŞİ

Rubin, Perinçek’i “Türkiye’nin geleceğini Rusya ile birlikte gören ve NATO’dan çıkış için çalışan eskiden Maocu iken sonradan şiddetli Türk milliyetçisine dönüşen siyasetçi” olarak tanımlıyor. Pentagon’un eski yetkilisi Rubin, en tepedeki yüksek rütbeli Türk subayları arasında en etkili kişinin Perinçek olduğunu iddia ediyor. Uzmanlar, bu tür değerlendirmelerin Türk Ordusu’nda nifak yaratma amaçlı psikolojik harekât uygulamaları olduğunu belirtiyorlar.

ATİLLA UĞUR DA HEDEF

Rubin, hem İncirlik’teki ABD ve NATO güçlerinin hem de NATO’nun gizli entrikalar tertiplediği konusunda, özellikle Perinçek ve Tanrıverdi’nin çılgın komplo teorileri uydurduklarını ileri sürdü. 

İNCİRLİK’İN İŞGAL EDİLECEĞİ KORKUSU

Rubin, Erdoğan ya da Perinçek’in kitleleri İncirlik Üssü’ne sürmesi durumunda, güvenlik güçlerinin geri çekilebilebileceğini ve üssün işgal edilebileceğini öne sürdü. Obama döneminde Libya’nın Bingazi kentinde ABD’li diplomatın öldürülmesini hatırlatan Rubin yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: “Erdoğan ya da Perinçek, İncirlik’e baskın yapılması emrini verirse Türk güçleri geri çekilecek ve üs işgal edilecektir. Türkiye’ye Amerikalı bir diplomat atamak giderek Libya’da ABD’li bir görevlinin kalmasını istemek kadar tehlikeli oluyor. Eğer Trump, kendi Bingazi’sini yaratmak istemiyorsa, diplomatik varlığı sonlandırma ve askeri güçleri Ürdün, Romanya ya da başka bölgesel ülkelere transfer etme zamanı gelmiştir.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol