PUTİN: DURUM ENDİŞE VERİCİ...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Dünyadaki durum endişe verici, giderek daha kaotik hale geliyor, sağduyunun galip gelmesini umuyoruz'' mesajını verdi.

12 Nisan 2018 Perşembe 00:04

Yeni büyükelçilerin ziyaretinde Rus diplomasisi hakkında konuşan Putin, şunları söyledi:
''Dünyadaki olaylar, endişe vermeyecek gibi değil. Dünyadaki durum giderek daha kaotik hale geliyor, yine de nihai olarak sağduyunun galip geleceğini, uluslararası ilişkilerin yapıcı bir düzleme taşınacağını, tüm dünya sisteminin daha istikrarlı ve öngörülebilir olacağını umuyoruz.''

'ULUSLARARASI HUKUK TEMELİNDE İLİŞKİLER'
''Rusya ileride de küresel ve bölgesel güvenlikle istikrarın güçlendirilmesini kararlılıkla savunmaya, uluslararası yükümlülüklerine titizlikle ve eksiksiz olarak uymaya devam edecek'' garantisi veren Putin, ''Rusya, diğer ülkelerle ilişkilerini uluslararası hukuk normlarının temelinde inşa etmek istiyor'' vurgusu yaparak şöyle devam etti: ''Rusya, Birleşmiş Milletler'in (BM) uluslararası hukuk normları ve tüzüğü doğrultusunda dış ortaklarıyla ilişkilerini yapıcı ve karşılıklı saygıya dayalı bir temel üzerinde geliştirecek.''

'SUUDİLERLE İŞBİRLİĞİ ORTADOĞU İÇİN ÖNEMLİ'

''Rusya, diğer ülkelerin yapıcı girişimlerine destek vermeye hazır'' çağrısı yapan Putin, ''Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki işbirliği, Ortadoğu’daki güvenliğin sağlanması için önemli bir etken'' görüşünü dile getirdi.
Rusya Devlet Başkanı, haziranda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile biraraya gelerek Kore Yarımadası’ndaki durumu ele almayı planladığını duyurdu. Öncesinde ABD Başkanı Donald Trump, mayıs ya da haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile zirve gerçekleştirmeyi planlıyor.
Skripal krizinde Rus diplomatları sınırdışı etme furyasına uymayan Viyana ile ilgili ''Rusya Avusurya’nın tarafsızlık politikasını ve birçok konudaki dengeli tutumunu takdir ediyor'' övgüsünde bulunan Putin'in diğer mesajları şöyleydi:

*Rusya Ürdün’ün Suyriye’deki çözüm çabalarına sağladığı katkıyı takdirle karşılıyor.
*Rusya ile Mısır, Moskova-Kahire arasındaki uçuşlar yeniden başladıktan sonra diğer  güzergahlar üzerinde çalışmalarına devam edecek.

*Avrupa kıtasındaki kilit ortaklarımızdan biri olan İtalya ile işbirliğine büyük önem veriyoruz. Birçok farklı alanda ortak çalışmalardan önemli bir deneyim birikimi var. İtalyan iş dünyasının ülkemizle ticari ve ekonomik ilişkileri büyütmeye ilgi gösterdiğini biliyoruz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol