PEYGAMBER'İN İNTİKAMINI ALIYORUZ: 12 ÖLÜ

Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan ve Hz. Muhammed'in karikatürünü yaptıktan sonra büyük tepki çekmiş olan "Charlie Hebdo" dergisine saldırı düzenlendi.

07 Ocak 2015 Çarşamba 13:54
PEYGAMBER'İN İNTİKAMINI ALIYORUZ: 12 ÖLÜ
Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan ve Hz. Muhammed'in karikatürünü yaptıktan sonra büyük tepki çekmiş olan "Charlie Hebdo" dergisine saldırı düzenlendi.
İlk bilgiler arasında Paris'in 11. Bölgesinde bulunan derginin bulunduğu binaya saat 11.30 sıralarında giren kişi veya kişilerin otomatik silahlarla ile çalışanların üzerine ateş açtığı ve saldırıda 12 kişinin öldüğü, 4ü ağır 10 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

Saldırganların 'Peygamberin intikamını alıyoruz' diye bağırdıktan sonra yaklaşık 10 dakika otomatik silahlarla taradıkları ileri sürülüyor.

Saldırganların saldırı sonrası otomobil ile kaçtıkları, polisin ise geniş çaplı bir araştırma başlattığı belirtildi.

FRANÇOİS HOLLANDE HÜKÜMETİ ACİL TOPLUYOR 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olay yerinde yaptığı açıklamada saldırıda 11 kişinin öldüğünü ve yaralananlardan 4 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. 

Öğleden sonraki Elysee Sarayı'ndaki güvenlik toplantısından önce saldırının gerçekleştiği bölgeye giden Hollande burada yaptığı açıklamada saldırganın yakalanacağını, olayı takip ettiklerini ve mutlaka gereğinin yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Hollande yaptığı açıklamada saldırılarda 11 kişinin öldüğünü ve yararlananlardan 4 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. 

Sokaktaki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor, bölgeye basının girişine de kısıtlama getirildi. 

François Hollande saldırıyı "Fransa'ya karşı yapılmış barbar bir terörist saldırı" olarak niteledi ve Bakanlar kurulunu acilen toplantıya çağırdı. 

Ìngiltere Başkanı Cameron Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı kınadı, diğer bir kınamada Beyaz Saray'dan geldi 

Gülten ÖZBEY - Engin AKGÜRBÜZ - PARİS

DHA





Son Güncelleme: 07.01.2015 15:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol