PATLAYAN KARPUZLARIN SIRRI NE?

Çin devlet televizyonunun yaptığı araştırma bölgedeki mahsulün büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiğini ortaya koydu.

17 Mayıs 2011 Salı 14:56
PATLAYAN KARPUZLARIN SIRRI NE?

Patlamaya, karpuzun hızlı büyümesine yardımcı olan bir kimyasalın aşırı kullanımının neden olabileceği belirtildi.


Ancak kimyasal madde kullanılmadan üretilen karpuzlarda da aynı sorunun görülmesi kafaları karıştırdı. Ziraatçiler hava koşullarının da sorun yaratıyor olabileceği görüşünde. Jiangsu bölgesindeki üreticilerin bir süredir büyüme hızlandırıcı spreyleri bolca kullandığı belirtiliyor.



Üreticiler böylelikle ürünlerini pazara daha erken çıkarmayı ve karlarını artırmayı hedefliyor. Devlet televizyonunun haberine göre karpuzlar patlamaya, Japonya'dan getirilen yeni tohumların kullanılmaya başladığı geçen ay başladı. Çoğu üretici mahsulün dörtte üçünü kaybetti.



Sağlık bakanlığı yetkilileri ise büyüme hızlandırıcı kimyasalların gerekli onayları aldığını, sağlık açısından bir zararı olmadığını belirtiyor. Bazı uzmanlar ise kamuoyunda bazı tarım ürünlerinin sağlığa zararlı olup olmadığıyla ilgili haklı kaygılar oluştuğunu, özellikle karpuzda üretim sürecinin daha dikkatli denetlenmesi gerektiğini vurguluyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol